Digitalizáció a hazai iparban

Kapcsolódó cikkek

Digitalizáció a hazai iparban

Digitalizáció a hazai iparban

gyártás

2 perc

Az ABB Ability nyitott rendszerével a különféle ipari cégek is kihasználhatják az ipari adatok elemzésének előnyeit, optimalizálhatják működésüket, valamint növelhetik termelékenységüket.

Az ABB az IoTSP (Internet of Things, Services and People) jegyében több mint egy évtizede dolgozik folyamatirányító rendszerek, kommunikációs megoldások, szenzorok és szoftverek kifejlesztésén és tökéletesítésén. A folyamat eredményeképpen jött létre az ABB Ability integrált iparágfüggetlen platform és felhő-infrastruktúra. A megoldás segít az ipar, a közműágazat és az infrastruktúra területén működő vállalkozásoknak, hogy megfelelően kihasználhatják az ipari adatok elemzésének előnyeit. 

Elérhető technológia

A digitális megoldással az ügyfelek biztonságosan integrálhatják és összesíthetik az adataikat, kombinálhatják azokat szélesebb ipari ágazati adatokkal, Big Data és prediktív elemzéseket hajthatnak végre.

Az IoT átformálhatja a gyártási rendszereket is

Az ABB Ability jelenleg összesen 180 féle különböző digitális megoldást tartalmaz. A termékek 55 százaléka szoftveralapú vagy rendelkezik digitális technológiával. A gyártó eddig több mint 70 millió összekapcsolt eszközt, 70 ezer vezérlőrendszert, és 6 ezer vállalati szoftver megoldást telepített. 

Magyarországon a Paksi Atomerőmű Zrt. használja az ABB által kifejlesztett működési és karbantartási folyamatokat szabályozó Asset Suite szoftvermegoldást, valamint alállomási iránytástechnikai szoftverét (microSCADA) évek óta alkalmazzák a MAVIR, az ALCOA-Köfém, a BorsodChem, a Dunaferr, a nagyobb áramszolgáltatók, valamint a MOL egyes alállomásaiban.

Digitalizált gyógyszergyártás

A Richter gyógyszercég debreceni üzemében teljesen automatizált, integrált és hitelesített termelés- és épületfelügyeleti, egyben környezeti monitoring rendszert épített ki, amelyhez az ABB 800xA technológiáját és nemzetközi tapasztalattal rendelkező mérnökcsapatát választotta. A folyamatirányító rendszer teljes körű automatika megoldást biztosít a gyár számára, amely a termelőegységeken kívül magába foglalja a komplett épület- és energetikai felügyeletet is. 

Az említett folyamatirányító rendszert használják a Richter dorogi üzemében, a MOL tiszaújvárosi telephelyének Olefin I. üzemében, valamint egy friss megállapodás keretében a KALL Ingredients Kft. tiszapüspöki gyárában a teljes villamosenergia ellátást és gyártási folyamatot is ez szabályozza.