Drónok a befektetői térképen

Drónok a befektetői térképen

Drónok a befektetői térképen

gyártás

1 perc

Egyre több startup fejleszt kereskedelmi célú, drónokon használható alkalmazásokat.

A pilóta nélküli robotrepülők számtalan területen hozhatnak áttörést. Így a mezőgazdaságban, a bányászatban, a kutatási és mentési műveleteknél is, de akár a csomagszállításban is, például az Amazon „futárdrónjai” a küldemények házhoz szállításában segítenek.

„Jelenleg több mint 600 cég tevékenykedik hasonló profillal” – mondta Jonathan Downey, az Airware fejlesztőcég ügyvezetője, aki szerint még mindig nagyon kevés a közös szabvány, és az iparág fellendüléséhez többre van szükség annál, mint hogy robotpilótával repülnek a gépek.

Az Airware például a kereskedelmi célokra hasznosítható, biztonságos és megbízható drónok fejlesztésén is dolgozik, ez pedig több befektető figyelmét is felkeltette. A cég több mint 40 millió dollárt „kalapozott össze” szilícium-völgybeli vállalatoktól.

Elképzeléseiket támogatja a Google Ventures, a Kleiner Perkins Caufield and Byers és a GE Ventures is. Alex Tepper, a GE Ventures ügyvezető igazgatója szerint vevőik a vezetékek és az elektromos hálózat felügyeletére, vasútvonalak ellenőrzésére és számos egyéb területen tudnák hasznosítani a drónokat.