Durván visszaeshet a félvezetők piaca a koronavírus miatt

Kapcsolódó cikkek

Durván visszaeshet a félvezetők piaca a koronavírus miatt

Durván visszaeshet a félvezetők piaca a koronavírus miatt

gyártás

1 perc

Az IDC előrejelzése szerint a korábban jósolt, kisebb növekedéshez képest jelentős csökkenés várható ebben az IoT-gyártás számára is fontos szegmensben.

A COVID-19 megjelenése és terjedése a mindennapi életétől kezdve az ellátási láncig számtalan területen okoz zavart. Az IDC elemzésében ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy még mindig egy az öthöz az esély arra, hogy a piac visszaálljon a „normál” kerékvágásba.

A vírus miatti korlátozások a félvezetők gyártását is nagyban befolyásolja. Az elemzők 54%-os valószínűséggel 6%-os bevételkiesésre számítanak a világpiacon. A teljes félvezető szegmensre vetítve mindez 25,8 milliárd dolláros veszteséget jelenthet, aminek a hatása egész évben érezhető lesz.

A piackutató szerint a rendszerek iránti kereslet és a kapcsolódó alkatrészek elérhetősége egy ideig a lehető legalacsonyabb szinten lehet, ugyanakkor a járvány szempontjából kritikus időszak elmúltával fokozatosan ismét emelkedni fog.

A BIS Research a tavalyi 9,4 milliárd dollár után év elején még úgy kalkulált, hogy 2029-re a 38,61 milliárd dollárt is elérheti az IoT-chipek világpiaci forgalma. Mindez 15,8 százalékos összetett éves növekedési rátát (CAGR) jelentett volna. Korábban az IoT-chipek iránti növekvő keresletet a dolgok internete megoldások népszerűségével és a szenzorok egyre alacsonyabb gyártási költségével indokolták.

A félvezetők az elektronikus rendszerek fő komponensei, ezeket az Internet of Things, a hálózatba kapcsoltság és az automatizálás terjedésével egyre több területen alkalmazzák.

Forrás: