Előre jelezhető a gépek meghibásodása

Kapcsolódó cikkek

Előre jelezhető a gépek meghibásodása

Előre jelezhető a gépek meghibásodása

gyártás

2 perc

Az izraeli-amerikai Augury november elején mutatta be felhőalapú diagnosztikai platformját, amely folyamatosan „szemmel tartja” a mechanikus rendszereket.

Az ipari IoT-technológiával (IIoT) foglalkozó cég Halo nevű fejlesztése különféle szenzortechnológiák, mint a vibráció és az ultrahang segítségét használva jelzi a bekövetkező hibát. Emellett átfogó, gyakorlati tanácsokat is ad a gép karbantartására. Továbbá a program jelentést készít a kialakulóban lévő problémákról és rögtön megoldást is javasol. 

Látványos megtakarítást hozhat a prediktív karbantartás

A Halo-t a tervek szerint leginkább az okosipari- és okoskereskedelmi létesítmények használják majd, segítségével maximálható a mechanikus gépek hasznos működési ideje, csökkenthetők a javítási költségek, és emelkedhet az eszközök élettartama is. A működés során szerzett adatokból a megfelelő következtetések levonásával fokozható a gépek megbízhatósága is. Mindezen előnyök mellett a rendszer könnyen használható, és a működtetése gyorsan elsajátítható.

Saar Yoskovitz, az Augury ügyvezetője szerint az ipari IoT megváltoztatja az ipari döntéshozatalt, hiszen naprakész adatokat biztosít a cégvezetők számára. A Halo-nak köszönhetően például minimálisra csökkenthető a hiba első jelzése és a javítás megkezdése között eltelt idő.

A Technavio egy másik felfutó területet is kiemelt az ipari okostechnológiában. Prognózisuk szerint a Dolgok Internetén (IoT) alapuló, viselhető ipari eszközök világpiacának összetett éves növekedési üteme (CAGR) 10 százalék fölött lesz a következő öt évben, és a mérete 2021-re meghaladhatja a három milliárd dollárt. A jelentés három ehhez hozzájáruló tényezőt emel ki: a digitalizáció és az automatizáció nagymértékű növekedése, a munkahelyi biztonság és hatékonyság növekvő jelentősége, valamint az okosérzékelők alkalmazásának bővülő lehetőségei. 

Forrás: IoT Tech News