Felvásárlás az együttműködő robotok piacán

Kapcsolódó cikkek

Felvásárlás az együttműködő robotok piacán

Felvásárlás az együttműködő robotok piacán

gyártás

1 perc

Az autonóm mobil ipari robotok az automatizálási piac egyik feltörekvő és gyorsan növekedő szegmense.

A Teradyne és a Mobile Industrial Robots (MiR) részvényesei a napokban bejelentették a privát tulajdonban lévő MiR felvásárlását 121 millió euróért. Az összeg további 101 millió euróval emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén.

A MiR az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára. Az AMR piac a robotikai szolgáltatóipar mintegy 1,1 milliárd dolláros logisztikai rendszerek szegmensében a feltörekvő kategóriába tartozik, és várhatóan gyors növekedésre fog szert tenni az elkövetkező évek során.

„Csakúgy, mint a Universal Robots együttműködő robotjai, a MiR együttműködő AMR-jei is lehetőséget adnak nagy- és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy fokozatosan automatizálják tevékenységeiket – speciális személyzet vagy a létező munkaterület megváltoztatása nélkül. Ez a tény, a gyors megtérüléssel együtt, egy teljesen úgy automatizációs piacot nyit meg. A Universal Robots-al már jól bejáratott utat követve, a Teradyne globális lehetőségeinek segítségével tervezzük növelni a MiR lefedettségét” – mondta Mark Jagiela, a Teradyne vezérigazgatója.

A felvásárolt cég tavaly nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája a 2016-os bevételnek. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.