Gigabefektetésekre készül a Samsung

Kapcsolódó cikkek

Gigabefektetésekre készül a Samsung

Gigabefektetésekre készül a Samsung – Élre törne a chipgyártásban

gyártás

1 perc

A Samsung Electronics a következő három évben 240 ezermilliárd wonra (205 milliárd dollár) növelné befektetéseit a chipgyártásában és a biotechnológiai ágazatban az előző három évben végrehajtott 180 ezer milliárd won után – írta a The Wall Street Journal.

A lap szerint a Samsung célja, hogy világelső legyen a chipgyártásban, és hogy a koronavírus elleni védőoltás gyártásában is fontos szerepet játsszon.

A vállalat jelenlegi legnagyobb riválisa a chipgyártásban a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója. A tajvani cég a következő három évben mintegy 100 milliárd dollárt invesztál a termelése bővítésébe.

További komoly konkurenssé válhat akár már a közeljövőben az Intel is. Az amerikai vállalat ugyan szerényebb beruházási tervekkel rendelkezik, viszont vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 30 milliárd dollárért felvásárolja a GlobalFoundries amerikai chipgyártót.

A dél-koreai techóriástól sem áll távol az ágazati vállalati felvásárlás gondolata. A múlt hónapban ismertetett negyedéves eredményei mellett jelezte, hogy legalább egy akvizíciót tervez. Ezenkívül egy 17 milliárd dolláros amerikai befektetést is fontolgatnak, a chipgyár építéséről azonban egyelőre nincs döntés – olvasható az MTI összefoglalója a Trend FM oldalán.