Hatalmas bevételeket hozhat az IoT

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas bevételeket hozhat az IoT

Hatalmas bevételeket hozhat az IoT

gyártás

1 perc

Az alacsony fogyasztású, de nagy hatótávú (LPWA) hálózatok telepítése újabb lökést adhat az IoT (Dolgok Internete) bevételeknek. Ez az összeg a GSMA becslése szerint elérheti akár az 1,8 billió dollárt is.

A Machina Research elemző cég által közzétett IoT Forecast Database Research című tanulmány hangsúlyozza, hogy a mobiloperátorok az új mobil IoT-applikációk és -szolgáltatások segítségével komoly növekedési lehetőségek előtt állnak.  

Egy jó M2M-hálózat életet is menthet

A jelentés szerint a Dolgok Internetében a legnagyobb bevételi lehetőségeket az okosotthonok iránti igény jelenti, ebből mintegy 440 milliárd, a fogyasztói elektronikai készülékekből 376 milliárd, a csatlakoztatott autókhoz fejlesztett technológiákból pedig 273 milliárd dollár bevétel várható, de más területeken is jelentős növekedésre számít a GSMA.

Ahogy a helyi önkormányzatok és a vásárlók folyamatosan keresik a lehetőségeket a közműszolgáltatások okosabb menedzselésére, az energiaszektor hozzáadott bevétele is elérheti a 126 milliárd dollárt 2026-ig.

Az operátorok folyamatosan fejlesztik a mobilhálózataikat, és kiegészítik azokat például a kis sávszélességű (narrowband) technológiákkal. A kutatás szerint a mobil IoT-hálózatokból 2022-re mintegy 862 millió aktív kapcsolat alakulhat ki.

Ezek az új hálózatok sokféle területen kompatibilisek lesznek a világszerte elterjedt IoT-applikációkkal. Ilyen terület lehet az iparban az eszközök nyomon követése, a biztonsági ellenőrzés, a közműhasználat okosmérése, az elektromos hálózatok, a parkolás, az ital-és ételautomaták vagy a közvilágítás. Ezek mind olyan megoldásokat igényelnek, melyek olcsók, alacsony adatforgalomra van szükségük és hosszú élettartamú akkumulátorokkal működnek, akár a világtól elzárt területeken is.

Forrás: IoT Tech News