Hatalmas összegeket fektetnek a Dolgok Internetébe

Kapcsolódó cikkek

Hatalmas összegeket fektetnek a Dolgok Internetébe

Hatalmas összegeket fektetnek a Dolgok Internetébe

gyártás

1 perc

Az ázsiai-csendes-óceáni térségben 2023-ig 400 milliárd dollárt költenek a fejlesztésekre.

Az IDC elemző cég előrejelzése szerint idén várhatóan az ázsiai-csendes-óceáni térségben (Asia Pacific, APAC) lesznek a legmagasabbak a kapcsolódó kiadások.

A legfrissebb féléves jelentés alapján a régió a globális kiadások több mint egyharmadát (35,7%) „tudhatja a magáénak”. Ezt követi az Amerikai Egyesült Államok és Nyugat-Európa, a kiadások 27,3%, illetve 21,2%-ával.

Az APAC térségben egyértelműen Kínáé a vezető szerep a maga 168,6 milliárd dolláros összegével. Dél-Korea 26,2 milliárd dollárt, India pedig 20,6 milliárd dollárt szán a fejlesztésekre az idei évben. A legnagyobb technológiai vállalatok 94,6 milliárd dollárt fektettek be a hagyományos informatikai és telepítési szolgáltatásokba, valamint a nem hagyományos eszközökbe és működési szolgáltatásokba.

A hardveres kiadások mintegy 91,6 milliárd dollárt tesznek ki, ezen belül is több mint 74,8 milliárd dollárt „emészt fel” a különféle modulok és szenzorok megvásárlása. A prognózis szerint az IoT-szoftverekre fordított kiadások értéke 2019-ben 39,3 milliárd dollár lesz. Ezen a területen várható a legnagyobb növekedés a 2018-2023-as ötéves időszakra vetítve, ami számszerűleg 14,4%-os összetett éves növekedési rátát (CAGR) jelent.

Az IDC februári prognózisa szerint 2019-ben a Japán nélküli APAC régió kiadásai teszik majd ki a globális kiadások több mint egyharmadát (36,9%-át).

A múlt hónapban a globális trendeket figyelembe véve a vállalat előrejelzése alapján az IoT-hoz kapcsolódó kiadások 2022-re akár meg is haladhatják az egybillió dolláros, 2023-ra pedig elérhetik az 1,1 billió dolláros szintet. Mindez 12,6%-os CAGR-t jelent.

A három vezető terület a diszkrét gyártás (az egymástól fizikai felületeikkel elkülönülő munkadarabok gyártása és szerelése elhatárolt munkaterekben), a gyártási folyamat, valamint a szállítmányozás lesz. Ezekben az iparágakban együttesen a befektetések a globális kiadások szinte egyharmadát teszik majd ki.

Forrás: