Hatékonyabb működést biztosít a gépek közti kommunikáció A Machine-to-Machine (M2M) technológia munkahelyi bevezetése révén növelhető a szervezeti együttműködés és hatékonyság is. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3269/articles/20171113150853/m2m-iot.jpg

Hatékonyabb működést biztosít a gépek közti kommunikáció

2017. november 13. 16:45
1'
Az M2M (machine-to-machine) kommunikációról eddig a felhasználóknak a különféle csatlakoztatott berendezések juthattak eszébe, a technológia munkahelyi bevezetése révén azonban növelhető a szervezeti együttműködés és hatékonyság is.

Ronald Ravel, a dél-afrikai Toschiba B2B (business-to-business) részlegének vezetője szerint a technológia nemcsak az otthonokban, hanem a munkahelyen is gyorsan terjed, így alapvetően alakítja át nemcsak a mindennapi életet, de a munka világát is. 

Így lehetnének biztonságosabbak az IoT-hálózatok

A bevezetés korai szakaszában ugyanakkor gyakori, hogy az IT-vezetők nem feltétlenül látják át az okosmegoldásokban rejlő potenciált. Sokkal inkább tartanak egy esetleges kibertámadástól, melynek során a vállalati hálózat és az azon tárolt adatok is veszélybe kerülhetnek.

Ezek nyilván korlátozó tényezők a széles körű elterjedésben, ugyanakkor a SNS Research becslése alapján az M2M és az IoT technológiákhoz kapcsolódó kiadások 2020-ra világszinten elérhetik akár a 250 milliárd dollárt is.

Az IDC piackutató cég vonatkozó jelentése szerint idén ezen a területen a szállítmányozás és a gyártás minősült húzóágazatnak, valamint még a közüzemi szolgáltatásokat érdemes kiemelni.

Habár a helyhez kötött szenzorok továbbra is népszerűek és sokoldalúan hasznosíthatóak, de komoly lehetőségeket rejt a mobil-M2M is, melyeknek számos szektorban hasznát lehet venni. Ezzel is javítva a munkafolyamatokat, a munkatársak és az ügyfelek közötti együttműködést vagy például a munkavállalók biztonságát. A cikk folytatása itt olvasható.

Forrás: IT-Online

A figyelmébe ajánljuk:

Új üzleti modellek az IoT korában

Aki sokat olvas az IoT és a technológia témakörében, valószínűleg sokszor találkozott már a szolgáltatott szoftver (Software-as-a-Service) kifejezéssel. De mi is az SaaS pontosan, és milyen előnyei lehetnek a szolgáltatott platformoknak és infrastruktúrának?

Megállíthatatlan az IoT térhódítása

A különféle intelligens eszközök egyre inkább behálózzák mindennapi életünket. A virtuális asszisztensektől és a hangvezérelt otthonoktól kezdve a fitneszkiegészítőkön át egészen a viselhető okoskütyükig rengeteg fejlesztés érhető már el.
Olvasson még a témában:

A jövő gyáraiban egy percre sincs leállás

A digitalizáció hatására hogyan alakulnak át a gyárak, mi lesz a munkahelyekkel és iparágakkal, lesz-e különbség az egyedi és a sorozatgyártás között? A többi között erről is beszélt Vityi Péter, az IVSZ alelnöke az M2M Zóna műsorban.

Robotinvázió a magyar gyárakban

Az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett az automatizált gépek jelenléte a hazai iparban, a Nemzetközi Robotikai Szövetség felmérése alapján pedig további bővülésre lehet számítani.