Hatékonyabb működést biztosít a gépek közti kommunikáció

Kapcsolódó cikkek

Hatékonyabb működést biztosít a gépek közti kommunikáció

Hatékonyabb működést biztosít a gépek közti kommunikáció

gyártás

1 perc

Az M2M (machine-to-machine) kommunikációról eddig a felhasználóknak a különféle csatlakoztatott berendezések juthattak eszébe, a technológia munkahelyi bevezetése révén azonban növelhető a szervezeti együttműködés és hatékonyság is.

Ronald Ravel, a dél-afrikai Toschiba B2B (business-to-business) részlegének vezetője szerint a technológia nemcsak az otthonokban, hanem a munkahelyen is gyorsan terjed, így alapvetően alakítja át nemcsak a mindennapi életet, de a munka világát is. 

Így lehetnének biztonságosabbak az IoT-hálózatok

A bevezetés korai szakaszában ugyanakkor gyakori, hogy az IT-vezetők nem feltétlenül látják át az okosmegoldásokban rejlő potenciált. Sokkal inkább tartanak egy esetleges kibertámadástól, melynek során a vállalati hálózat és az azon tárolt adatok is veszélybe kerülhetnek.

Ezek nyilván korlátozó tényezők a széles körű elterjedésben, ugyanakkor a SNS Research becslése alapján az M2M és az IoT technológiákhoz kapcsolódó kiadások 2020-ra világszinten elérhetik akár a 250 milliárd dollárt is.

Az IDC piackutató cég vonatkozó jelentése szerint idén ezen a területen a szállítmányozás és a gyártás minősült húzóágazatnak, valamint még a közüzemi szolgáltatásokat érdemes kiemelni.

Habár a helyhez kötött szenzorok továbbra is népszerűek és sokoldalúan hasznosíthatóak, de komoly lehetőségeket rejt a mobil-M2M is, melyeknek számos szektorban hasznát lehet venni. Ezzel is javítva a munkafolyamatokat, a munkatársak és az ügyfelek közötti együttműködést vagy például a munkavállalók biztonságát. A cikk folytatása itt olvasható.

Forrás: IT-Online