Hogyan pörög tovább a mobil IoT piac?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan pörög tovább a mobil IoT piac?

Hogyan pörög tovább a mobil IoT piac?

gyártás

2 perc

A TMR Research globális szinten elemezte a 2025-ig tartó időszak trendjeit, a piaci részesedések alakulását, a piaci stratégiákat, a növekedést elősegítő és hátráltató tényezőket, valamint az egyes régiók kilátásait és főbb piaci szereplőit.

A 2017 és 2025 közötti időszakot vizsgáló elemzés szerint a következő évek legdinamikusabban fejlődő szegmense a nagy kiterjedésű WAN (wireless area network) hálózatok lesznek. Ezek kapcsolják majd össze – valószínűleg mobilhálózatokon keresztül – a készülékek többségét.

A piac fő hajtóerejeként az egyre nagyobb hálózati lefedettség és a számtalan készülék összekapcsolására képes, hatalmas méretű kapacitás iránti igény folyamatos növekedését említették.

A TMR Research ezen kívül kiemelte a kis sávszélességű (Narrowband) IoT szegmens bővülését. További fontos tényező az okosmérők és az intelligens hálózatok mögött álló mobil IoT ugrásszerűen bővülő alkalmazása is.

Az elemzés a világpiacot földrajzi szempontok alapján négy régióra osztotta: Ázsia és Csendes-óceáni térség, Európa, Észak-Amerika, valamint a világ többi része. A kutatócég külön hangsúlyozta, hogy az ázsiai régió országaiban – például Indiában, Kínában, Dél-Koreában és Japánban – gombamód szaporodó okosváros-projektek is lökést adnak a szektornak.

Ugyanezzel a szegmenssel kapcsolatban közölt több előrejelzést az RCR Wireless is. Ezek közül a Berg Insight azt állapította meg, hogy a mobil IoT-piac háromnegyedét 10 mobilszolgáltató adja, míg az Ericsson a mobilkapcsolattal rendelkező okoseszközök területén prognosztizálta, hogy számuk 2022-re eléri a másfél milliárdot. Az iparág pénzügyi vonatkozásait elemző Grand View Research szerint a piac mérete a 2016-os 1,8 milliárd dollárról 2025-re eléri a 9,65 milliárd dollárt.

Forrás: