Így egyesítette a vállalati IoT-megoldásait az SAP A német szoftvergyártó Dolgok Internetéhez köthető fejlesztései már régóta elérhetőek a cégek számára, most azonban ezeket egyetlen csomagba gyűjtötték a könnyebb használat érdekében. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2963/articles/20170712172632/vallalati-iot.jpg

Így egyesítette a vállalati IoT-megoldásait az SAP

2017. július 12. 18:10
1'
A német szoftvergyártó Dolgok Internetéhez köthető fejlesztései már régóta elérhetőek a cégek számára, most azonban ezeket egyetlen csomagba gyűjtötték a könnyebb használat érdekében.

Májusban jelentette be az SAP, hogy Leonardo néven egyesíti és egy megoldásban integrálja különböző innovatív fejlesztéseit, úgy mint a gépi tanulás, az Internet of Things, a Big Data, az analitika és a blockchain technológia – számolt be róla a HWSW.

A csomag tehát gyakorlatilag nem új termék, sokkal inkább a korábban is elérhető különböző modulok összefoglalója. Emellett az SAP elérhetővé teszi a fejlesztői irányelveket és programcsomagokat is, melyek segítségével bárki új modulokat tervezhet a rendszerbe.

A vállalat elmondása szerint a rendszer együttműködik a nagy felhős infrastruktúra-szolgáltatásokkal, mint például a Google Cloud Platform, a Microsoft Azure vagy az AWS.

Ahogy azt a hírportál is megjegyezte, az egyes elemek közül még nem mindegyiket lehetett működésben látni, többségük pilotprojekt vagy csak egyes partnerek számára elkészített megoldás. Az általuk megkérdezett szakértők szerint még sehol nincs példa a csomag minden elemének egyidejű használatára sem.

Mindenesetre a Leonardo jól példázhatja, hogy milyen új technológiai lépések szabhatják át a cégek működését, ilyen például a „digitális főkönyvként” is értelmezhető blockchain technológia vagy a munkaerőpiacot átformáló gépi tanulás.

A figyelmébe ajánljuk:

Egyre látványosabbak az IoT előnyei

A gyártók kétharmada látja már az új technológia előnyeit, és szeretne beágyazni okoseszközöket és -megoldásokat a termékeibe – derül ki az MPI Csoport nemzetközi kutatásából.

Ki segíthet az IoT-projektekben?

A negyedik ipari forradalom miatt kialakult versenyben sok cégvezetőben felmerül, hogy a piaci pozíció megszerzése nemcsak saját teljesítményükön múlik, hanem számos izgalmas fejlesztést csak az arra szakosodott cégek segítségével lehet bevezetni.
Olvasson még a témában:

A negyedik ipari forradalom és a robotika

Az internetre kapcsolt szenzoroknak, a felhőalapú számítástechnika alkalmazásának és az együttműködő robotoknak köszönhetően a gyárak olyan teljesítményszinteket érhetnek el, amelyeket a múltban csak elméletben gondoltak megvalósíthatónak.