IIoT: hozzávalók a sikeres üzlethez

IIoT: hozzávalók a sikeres üzlethez

IIoT: hozzávalók a sikeres üzlethez

gyártás

1 perc

Számos cég vezetősége fogékony az új technológiákra, a tapasztalat és a szakértelem hiánya miatt azonban könnyű belebukni az új rendszerek telepítésébe.

Az Ipari Dolgok Internete (Industrial Internet of Things) viszonylag új fogalom a hálózatba kötött eszközök egyre gyorsabban növekvő piacán. 

Innovációk tucatjai segítik a kisebb-nagyobb vállalkozásokat, gyárakat és raktárakat abban, hogy a hatékonyság növelésével jobbá tegyék a működésüket vagy a szolgáltatásukat. Van azonban néhány fontos kritérium, aminek meg kell felelni – a felhasznált technológiától függetlenül. 

  • Először is biztosítani kell több száz, ezer vagy még több eszköz összekapcsolását és működtetését, valamint az általuk termelt információ tárolására és továbbítására alkalmas hálózat karbantartását. 
  • Nem elég csak tárolni, fel is kell dolgozni és meg is kell védeni az így keletkező adatokat, majd az elkészült kimutatásokat és eredményeket alkalmazások segítségével kell tálalni. 
  • A buktató: sok cég úgy gondolja, hogy képes egyedül megbirkózni a szemlátomást egyszerű feladatokkal, hiszen lesarkítva nem kell hozzá más, csak vezeték nélküli internet és egy okoseszköz. Szakember hiányában azonban gyakran hosszú telepítési idővel, rendszerproblémákkal és magas fenntartási költségekkel kell számolniuk. 

Fontos tehát, hogyha fejlesztésre adja a fejét, ne féljen segítséget kérni, a szakértelem és a megfelelő platform kiválasztása hosszú távon rengeteg fejfájástól és felesleges veszteségtől kíméli meg a vállalkozást.