Íme, a Google Glass utódja, a Vuzix Blade

Kapcsolódó cikkek

Íme, a Google Glass utódja, a Vuzix Blade

Íme, a Google Glass utódja, a Vuzix Blade

gyártás

2 perc

Az okosszemüveg a tavalyi CES-en kiemelt figyelmet kapott. Úgy tűnik, volt értelme a felhajtásnak, mivel a termék egy évvel később már kereskedelmi forgalomba is került.

A szemüveg viselője a maga „természetes valójában” láthatja az őt körülvevő világot. Ugyanakkor a kiterjesztett valóságnak (AR – augmented reality) köszönhetően különféle interaktív tartalmak is megjeleníthetők anélkül, hogy viselőjének akár csak hozzá kellene érnie a telefonjához. A szemüveg ráadásul az Amazon Alexa mellett a Google Assistant virtuális asszintensekkel is kompatibilis.

A Vuzix Blade-en keresztül láthatók a többi között GPS koordináták és útvonalak, az éttermek kínálata, az időjárási adatok, a különféle rendezvényekre vonatkozó információk vagy éppen a tőzsdei árfolyamok is. Videokonferenciát is lehet tartani a segítségével (pontosabban a viselésével), de megtekinthetők általa a legfrissebb sporthírek, egészségügyi mutatók és páciensadatok is, sőt, videostreamingre is képes.

A készülék a Vuzix Blade saját szabadalmaztatott technológiájával készült. A Google Glass kudarca után nagy kérdés, hogy milyen jövő várhat erre a fejlesztésre, képes lesz-e az áttörésre az okosszemüvegek piacán. Az Engadget újságírója szerint az eszköz kialakításán még mindenképpen érdemes lenne dolgozni, hogy ne ormótlan, kényelmetlen darab legyen. A termék a vállalat weboldaláról rendelhető meg 1.099 euróért (átszámítva több mint 353 ezer forintért).
 
Az idei CES-en a viselhető kiegészítőknek számtalan vetélytársa akadt. Akiket kifejezetten ez a téma érdekel, azoknak pedig érdemes figyelemmel követniük a  február 3-án startoló németországi „The Wearable Technologies 2019 Europe” kiállítást.

Forrás: