Innovátorokat keres a Nokia

Innovátorokat keres a Nokia

Innovátorokat keres a Nokia

gyártás

2 perc

A Nyílt Innovációs Kihívás mindenki előtt nyitott, aki olyan jövőbeli technológiák fejlesztésén dolgozik, amelyek javítják az életminőséget, valamint az is feltétel, hogy az ötletgazda fejlesztését működő prototípus segítségével be tudja mutatni.

A finn gyártócég negyedik alkalommal hirdeti meg a kihívást, melynek témája ezúttal a Dolgok Internete (Internet of Things, IoT), illetve azon belül a közbiztonság, a hálózatba kapcsolt gépjárművek, az Ipar 4.0, a közművek, a biztonság és az okosvárosok. 

Az elkövetkezendő években az IoT korszakalkotó megoldásokkal egyszerűsíti majd az emberek életét, teszi hatékonyabbá az egyes iparágakat, és teremt új üzleti lehetőségeket a hálózatüzemeltetők, valamint a cégek számára.

A Bell Labs Consulting közelmúltban megjelent előrejelzése szerint 2020-ra a Dolgok Internetére kapcsolódó eszközök száma meghaladja majd a 46 milliárdot. Ezek a berendezések az IoT változatos felhasználási módjait teszik majd lehetővé, mint például fenntarthatóbb okosvárosokat, gyorsabb egészségügyi és közbiztonsági alkalmazásokat, amelyek életeket mentenek majd, illetve gyorsabban reagáló és egyszerűbben kezelhető intelligens hálózatokat.

A Dolgok Internetéhez kapcsolódó elképzeléseket és új üzleti modelleket keresnek a verseny során. A kiírók üzletági szakemberekkel együtt értékelik majd a nevezések újszerűségét, hatását és üzleti potenciálját. A győztesek bekapcsolódhatnak a Nokia Innováció Gyorsító Programjába, mely segítségével inkubációs környezetben fejleszthetik elképzeléseiket, hozzáférhetnek a globális piachoz és befektetői kapcsolatokat építhetnek ki. Ráadásul a három legjobb eredményt elérő csapat között inkubációs díjként összesen 100 ezer euró kerül kiosztásra.

A jelentkezéseket június 6. és augusztus 15. között lehet benyújtani, a határidő lezárását követően kerül sor a pályázatok értékelésére. A legjobb 15 csapat meghívást kap egy kétnapos párizsi koncepciófejlesztő workshopra, amelyet a Nokia szakemberei tartanak októberben. A végső döntésre és a díjátadó rendezvényre rögtön a workshop után kerül sor. További részletek a cég honlapján olvashatók.