Intelligens törekvések a Samsungnál

Kapcsolódó cikkek

Intelligens törekvések a Samsungnál

Intelligens törekvések a Samsungnál

gyártás

2 perc

A tervek szerint a dél-koreai gyártó 2020-ig minden csatlakoztatott eszközét mesterséges intelligenciával „ruházza fel” – vázolta az IoT-stratégiát a Samsung Electronics amerikai leányvállalata az idei CES-en.

A Samsung „nyílt, konzekvens és intelligens platformon” keresztül kívánja elérni céljait. Ennek első lépéseként 2018 tavaszán a SmartThings applikációban egyesítik az összes eddigi intelligens alkalmazásukat. A felhasználók így egyetlen applikáció használatával kezelhetnek bármely SmartThings-kompatibilis eszközt, legyen szó az okosotthonok eszközeiről, az autókról vagy akár a tévékről.

A tervek szerint a gyártó a gépjárművekre fejlesztett HARMAN Ignite rendszert is integrálja, hogy a felhasználók szabadon vezérelhessék csatlakoztatott otthoni berendezéseiket akár a gépkocsiból is.

Rákapcsol az autóipari fejlesztésekre a Samsung

Hyunsuk Kim, a Samsung Consumer Electronics üzletág és a Samsung Research elnöke szerint a Dolgok Internetének olyan egyszerűen kell működnie, mint egy villanykapcsolónak. Új termékeikkel és szolgáltatásaikkal épp az a céljuk tehát, hogy könnyebbé és gördülékenyebbé váljon az IoT (Dolgok Internete) integrálása. Arra is törekednek, hogy minél többen felismerjék a világhálóra csatlakozó okoseszközök előnyeit.

A kezdeményezés részeként a vállalat virtuális asszisztensén, Bixby-n keresztül már idén elérhető a lesz a hangvezérlés bizonyos intelligens tévék és a Family Hub hűtőszekrények esetén. A készülékek a SmartThings felhőjének segítségével így egyfajta „okosvezérlőpultként” funkcionálnak majd, melyek monitorozzák és kezelik a különféle intelligens eszközöket.

A CES-en a Samsung kiemelt termékeken és szolgáltatásokon keresztül mutatta be, hogy miként haladnak előre a „küldetésükben”. Céljuk a többi között, hogy zökkenőmentes IoT-élményt nyújtsanak a felhasználók számára az irodákban, otthonokban és autókban is.

Forrás: IoT Tech News