IoT-ben utazik a Microsoft

IoT-ben utazik a Microsoft

IoT-ben utazik a Microsoft

gyártás

1 perc

IoT-fronton már a Windows 10-zel is az volt a céljuk, hogy az operációs rendszer a kisebb eszközök alapja legyen, most pedig egy új központi megoldással az okosotthonok „agyát” kínálja a szoftvercég.

A Microsoft stratégiájának az utóbbi években a legfontosabb alappillére a vállalati felhőszolgáltatás, ennek része az Azure is. A rendszer egy nagyvállalati szintű számítási platform, amelybe 19 adatközpont sok millió szervere tartozik.

Mivel a Dolgok Internetéhez (Internet of Things, IoT), vagyis például az okosotthonok eszközei közötti együttműködéshez elengedhetetlen a felhőalapú háttérszolgáltatás, nem meglepő, hogy a cég erre is egy teljes szolgáltatáscsomagot kínál. Ez az Azure IoT Suite, amelynek fontos része az október óta tesztelt, de most élesedett Azure IoT Hub – számolt be róla az Index.

Ezt a rendszert szánja a vállalat az okosotthonok agyának: annak a csomópontnak, amely kezeli és támogatja a különféle rácsatlakozó eszközöket és alkalmazásokat, és segíti az ezek közötti kommunikációt. Az IoT Hub egyik előnye, hogy mivel a Microsoft csomagjának része, így a cég többi kapcsolódó szolgáltatásával is könnyen összeköthető.

Márpedig ahogy az M2M Zóna korábbi műsorában a Microsoft Magyarország egyik szakértője is elmondta, a Windows 10 az egészen apró, akár képernyő nélküli IoT-eszközökön is futhat. A társaság ezzel is ösztönzi a felhasználókat, hogy megoldásaikat használják nemcsak a munkahelyen, hanem otthon is.