IoT-fejlesztések: kétszámjegyű a piaci növekedés

Kapcsolódó cikkek

IoT-fejlesztések: kétszámjegyű a piaci növekedés

IoT-fejlesztések: kétszámjegyű a piaci növekedés

gyártás

1 perc

A Dolgok Internete technológia piaci térhódítása a szenzorok fejlődéséhez is nagyban hozzájárul.

A BCC Research nemrég webináriumok keretében foglalkozott bővebben a témával. Az online szemináriumokon azt vizsgálták, hogyan segítik az okostechnológiák a szenzorok látványos elterjedését. Az általuk kiemelt két kulcsterület a folyamatgyártás és az egészségügyi ellátás volt. A kutatók azzal is foglalkoztak, hogy milyen mértékben járulnak hozzá az érzékelők az IoT-piac kétszámjegyű összetett éves növekedési üteméhez (CAGR).

Paul Korzeniowski elemző szerint a folyamatgyártás újabb területeken való előretörése is megváltoztatja a Internet of Things globális piacát. A piaci forgalom három fő területet foglal magában: a hardvert, a szoftvert és a hálózatépítést.

A BCC Research becslései szerint a Dolgok Internete a folyamatgyártás világpiacán 2022-re elérheti a 2,7 milliárd dolláros szintet, ami 28,7%-os összetett éves növekedési rátát jelent. A legnagyobb növekedési szegmenst a szoftverek adhatják, így ez a terület a 2017-es 3,7 milliárd dolláros szintről 2022-re várhatóan 14,4 milliárd dollárra emelkedik majd.

A fejlődés motorját az új hálózati technológiák, a felhőalapú megoldások, a Big Data (Nagy Adat), valamint a különféle elemzési- és biztonsági megoldások jelentik. Az iparágnak ugyanakkor jelenleg is rengeteg kihívással kell szembenézni. Olyan speciális piaci területről van szó, ahol roppant magasak az igények, és igen kiélezett a verseny. Ráadásul az új interfészek (két számítógépes eszköz kapcsolódási felületei) és az integráció problémát jelenthetnek a területet uralni kívánók számára.

Korzeniowski olyan „forradalmi technológiáról” beszélt, amelyben hatalmas potenciál rejtőzik, ugyanakkor komplexitása miatt hatalmas kockázattal is jár. Egyre több példát látni arra, hogy különféle megoldásszállítók együttműködnek annak érdekében, hogy az egyes cégeknek és gyártóknak kulcsrakész megoldásokat kínálhassanak.

A cikk folytatását itt olvashatja el.

Forrás: