IoT: befektetési alap segíti a startupokat A Trend Micro bejelentette, hogy 100 millió dolláros alapot hoz létre. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3044/articles/20170811163448/startup-alap.jpg

IoT: befektetési alap segíti a startupokat

2017. augusztus 11. 20:55
2'
A kiberbiztonsággal foglalkozó Trend Micro bejelentette, hogy 100 millió dolláros alapot hoz létre startupok támogatása céljából. A vállalat egyelőre olyan lehetőségeket keres, amelyek IoT-megoldásokhoz kapcsolódnak, de a pontos fókusz egyelőre nem tisztázott.

Bár a céget 1988-ban az Egyesült Államokban alapították, központja most Japánban van, a tokiói tőzsde adatai szerint a vállalat értéke 7,5 milliárd dollár körülre tehető. Ma már több mint 50 országban van jelen a Trend Micro, és több mint 5000 főt foglalkoztat, leginkább IT-biztonsági termékeiről ismert, amelyek a különböző fenyegetések felderítésére és antivírus megoldásokra koncentrálnak. A cég most új megoldásokat, ötleteket, innovációkat és megközelítéseket keres.

Ki segíthet az IoT-projektekben?

„Ezek a befektetések lehetővé teszik majd, hogy megtaláljuk az újonnan felbukkanó technológiákat, a korábbi üzleti modelleket átalakító (diszruptív) megoldásokat, a piaci réseket és a hiányzó készségeket” – áll a társaság közleményében.

Arról azonban még nincs hír, hogy pontosan milyen típusú vállalkozásokat keresnek, és mekkora összeget szánnak egy startupra. Annyit tudni, hogy évente világszerte 15-20 befektetést terveznek. A Trend Micro elnök-vezérigazgatója, Wael Mohamed azt nyilatkozta, hogy már folynak a tárgyalások, és pontos információkkal 2017 végén rukkolnak majd elő.

Az alap kezdetben 100 millió dollár, ami arra utal, hogy az összeg később akár növekedhet is. A cég reményei szerint a pénzügyi befektetésen túl tapasztalata, termékei és több mint 28 ezer partnerrel bíró kapcsolati hálózata miatt is vonzó lehet a startupok számára. 

Bár a befektetés közvetlen fókusza nem ismert, a vállalat nagy hangsúlyt helyez a Dolgok Internetére. Eva Chen alapító és CEO a technológiai ipar „következő hullámának” nevezte az IoT-t, melyet annak idején a PC forradalma indított el, második lépésnek pedig a felhő megjelenését tartják.

Forrás: TechCrunch

A figyelmébe ajánljuk:

Mitől lesz vonzó egy IoT-termék?

A felhasználói élmény (UX) tervezése már-már külön iparágnak számít. A Dolgok Internete elterjedésével sok más szektor mellett most ez a terület is új kihívások elé nézhet.

Sikerek és ellentmondások az IoT világában

Az Internet of Things piaca az elmúlt időkben óriásira nőtt. Ehhez a területhez több mint 3000 cég sorolható, amelyek tízszer ennyi embert foglalkoztatnak és 600 milliárd dollárnyi értékű bevételt termeltek eddig. A nagy számok ellenére még mindig sokaknak rejtélyes ez az iparág. Mi is tehát az IoT valójában és milyen irányba halad?
Olvasson még a témában: