IoT-központot nyitott Berlinben a Bosch

Kapcsolódó cikkek

IoT-központot nyitott Berlinben a Bosch

IoT-központot nyitott Berlinben a Bosch

gyártás

1 perc

Az eddig elsősorban autóipari beszállítóként ismert, stuttgarti székhelyű Robert Bosch GmbH új intézményének célja, hogy a Dolgok Internete „globális központja” legyen.

A vállalat már az utóbbi években is új piaci irányokba nyitott, az IoT területén pedig az egyik legnagyobb növekedést produkálta. A választásuk vélhetően azért esett Berlinre, mert a város egyfajta startup-fővárosnak számít, például az internetre csatlakoztatott okostechnológiák területén is.

A fiatal, csúcstechnológiában jártas mérnökök, programozók és az üzletimodell-tervezők „odavonzásának” céljából a német konszern úgy döntött, hogy új kutatás-fejlesztési kampuszát a város már meglévő „kreatív negyedében”, a Tempelhof folyami kikötő közelében építi fel.

A Bosch stressz- és balesetmentes okosvárosokat fejleszt

Jelenleg több mint kétszáz alkalmazott dolgozik az új központban, és a létszám várhatóan négyszáz főre fog emelkedni az elkövetkező években.

Az IoT-szakértők feladata, hogy tanácsokat adjanak ügyfeleiknek, illetve figyelemmel kísérjék a kapcsolódó projekteket és a fejlesztések megvalósulását – legyen szó az ipar 4.0-áról, a hálózati mobilitásról, az okosvárosokról vagy az intelligens otthonokról.

Az új helyszín a Bosch Software Innovations GmbH székhelye is egyben, amely korábban Berlin Schöneberger Ufer részében volt megtalálható. A leányvállalat immár tíz éve foglalkozik az Internet of Things technológiával. A náluk dolgozó IoT-tanácsadók, szoftverfejlesztők, projektmenedzserek, oktatók és más szakemberek eddig több mint 250 nemzetközi IoT-projektet megvalósításában vettek részt. Ezek többnyire a Bosch IoT Suite felhőalapú szoftverplatformjára épültek, amelybe a vállalat mintegy három millió eurót fektetett be – összegezte az eeNews Europe portál.