IoT: újabb ipari forradalom jöhet

IoT: újabb ipari forradalom jöhet

IoT: újabb ipari forradalom jöhet

gyártás

2 perc

Azóta mióta létezik internet, léteznek a vele járó kiváló üzleti lehetőségek is. A 90-es évek óta a világháló gyakorlatilag mindenhova eljutott, forradalmasítva ezzel a kommunikációt.

Aztán az elmúlt években szép lassan megjelentek az online üzleti módszerek is, ma már minden magára kicsit is adó vállalkozásnak van honlapja. Csakúgy, mint a korábbi ipari forradalmaknál, az internet és a hálózat fejlődése sem fog megtorpanni, mondhatjuk, az IoT-é a jövő!

Dolgok Internete (Internet of Things) – Miért jó ez nekünk, mit várhatunk?

1. Az IoT többi között segíthet a munkavállalókra háruló terhek csökkentésében. Például az okos gépekkel felszerelt gyárakban sokkal kisebb az egyéni, dolgozói hiba lehetősége.

2. Minden gyorsulni fog. Azt igazából teljesen felesleges tagadni, hogy a gépek gyorsabban dolgoznak. Az IoT-eszközök adoptálásával új lehetőségek nyílnak a vállalkozások előtt.

3. Távolról is minden követhető: a cég szakemberei akár okostelefonnal is „bele tudnak nyúlni” távolról a gyártási folyamatba. De a hálózatra kapcsolt eszközöknek és szenzoroknak köszönhetően szinte minden mindennel kommunikál, és a gépek a mostaninál is hamarabb jeleznek, ha valamilyen eltérés történik.

4. Az IoT a fentiek alapján csökkentheti a cégek költségeit a gyártás és a humánerőforrások területén is.

Ezek, és más felhasználási módjai a technológiának végtelen lehetőségeket nyitnak, egyelőre senki sem tudja, hogy lesz-e megállás az IoT és az M2M (machine-to-machine) felfutásában. Az viszont sokatmondó, hogy az angol nyelvű szakportálokon helyenként az IoT-t business (r)evolution-ként említik.

Forrás: Fi-ware.org