Ipar 4.0: bemutatkozott a hazai ipari szövetség

Ipar 4.0: bemutatkozott a hazai ipari szövetség

Ipar 4.0: bemutatkozott a hazai ipari szövetség

gyártás

1 perc

Kutatóintézetek, oktatási intézmények, valamint meghatározó cégek szerepvállalásával jött létre az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform, melynek alapító tagjaként az Aventics is részt vesz az iparági együttműködésben.

A felkért tagok az Irinyi-terv keretében Magyarország hosszú távú ipari fejlődését kívánják biztosítani az elkövetkező időszakban. A Nemzetgazdasági Minisztérium gondozásában létrejött szövetség ünnepélyes bemutatkozóját május 24-én tartották az Ipar Napjai szakkiállításon.

Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint az új technológiai irányzatokkal az internetgazdaság alapjaiban változtatja meg a hazai gyártástechnológia felépítését.

Az utóbbi években tapasztalható nemzetközi átalakulási folyamat fokozott innovációs lépésekre ösztönzi a gazdaság szereplőit, így a hazai meghatározó cégeket, oktatási intézményeket, valamint a gazdaságpolitika érintett intézeteit.

Az NGM által kidolgozott Irinyi-terv célja, hogy megteremtse a magyar gazdaság hosszú távú növekedésének hajtóerejét. A program Magyarország iparstratégiája mellett az Európai Unió kiemelt célkitűzéseiről is átfogó képet nyújt. Ennek megfelelően bemutatja az ország iparának helyzetét, a hazai vállalkozói környezetet, valamint az iparfejlesztés támogatási rendszerét.