Ipar 4.0 labort avattak Debrecenben

Kapcsolódó cikkek

Ipar 4.0 labort avattak Debrecenben

Ipar 4.0 labort avattak Debrecenben

gyártás

2 perc

Az Aventics Hungary a legmodernebb pneumatikai és vezérléstechnikai oktatóterem kialakításával támogatja a Debreceni Egyetem mérnökképzését. Így a hallgatók az Ipar 4.0 elvárásainak megfelelő oktatásban részesülhetnek.

Az oktatópadok az Aventics legújabb pneumatikus- és elektropneumatikus elemeivel, valamint PLC-vezérelt buszkommunikációs rendszerrel lettek felszerelve. A vállalat célja, hogy a napokban átadott laboratórium hosszú távon is a legmagasabb technológiai szintet képviselje a gyakorlatorientált műszaki képzést biztosító felsőoktatási intézményben.

Vodafone 4G labor nyílt az Óbudai Egyetemen

„Fontos, hogy egyetemünkön piacközeli oktatással, a legmagasabb szintű feladatokra is alkalmas szakemberek képzése valósuljon meg”– nyilatkozta a Debreceni Egyetem rektori-kancellári kabinetének kabinetfőnöke.

Mészáros József továbbá kiemelte azon kutatás-fejlesztési projektek jelentőségét is, melyekkel az intézmény a gazdasági szereplők jövőbeni igényeit szolgálhatja ki, erősítve ezzel az egyetem és partnereinek kapcsolatát.

„Számunkra nagyon fontos a szoros partnerség a vezető egyetemekkel a világ minden pontján” – mondta Yvonne Comolli, az Aventics cégcsoport humánpolitikai alelnöke. „A felsőoktatási intézmények és cégünk együttműködésével biztosítani tudjuk az alapos elméleti oktatás és a gyakorlati tapasztalatok közötti kapcsolatot az iparágban” – tette hozzá.

„A vállalat elsők között csatlakozott a gépészmérnöki duális képzéshez, valamint részt vett a 2015-ben elindított járműipari folyamattervező specializáció tantervének kidolgozásában és a tantárgyi tartalmak meghatározásában is” – összegezte Mankovits Tamás, a Debreceni Egyetem gépészmérnöki tanszékvezetője. 

Jelen munkaerőpiaci helyzetben kiemelten fontos a gyártók számára a megfelelő mérnök kollégák megtalálása – ehhez pedig már az egyetemen érdemes kapcsolatba lépni a hallgatókkal. Ennek egyik jó példája a most megnyílt Ipar 4.0 labor is.