Ipar 4.0-ban utazik a Renault és a Google Cloud

Kapcsolódó cikkek

Ipar 4.0-ban utazik a Renault és a Google Cloud

Ipar 4.0-ban utazik a Renault és a Google Cloud

gyártás

2 perc

A Renault Csoport és a Google Cloud új ipari és technológiai együttműködést jelentett be a francia autógyártó ipari rendszerének digitalizálása és az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó átalakítási folyamatok felgyorsításának céljából.

A Renault eddig is aktívan közreműködött az Industry 4.0 folyamatokban. A vállalat 2016 óta fejleszti saját digitális platformját, hogy világszerte 22 telephelyéről (ezek járműgyártásuk 76%-át képviselik) több mint 2.500 géphez csatlakoztasson és gyűjtsön be azokon keresztül ipari adatokat. A partnerség célja a többi között a saját tulajdonú és önállóan működtetett adatmenedzsment platform optimalizálása.

A Google Cloud intelligens elemzéshez, gépi tanuláshoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó megoldásai révén javítható az ellátási lánc és a gyártás hatékonysága és a termelés minősége, valamint csökkenthetők a káros környezeti hatások – köszönhetően az így elért energiamegtakarításnak. Ezen változtatások hosszabb távon új vertikális megoldások kifejlesztését teszik lehetővé az autóipar számára.

Digitális készségek fejlesztése

A munkavállalók képzése elengedhetetlen az átalakuláshoz, melynek során a termelésben dolgozók és informatikusok a Google szakértőitől fognak tanulni. Olyan adatközpontú vállalati kultúrát szeretnének kialakítani, amely nélkülözhetetlen részévé válik az alkalmazottak mindennapi szakmai életének mind az operatív, mind a döntéshozatali folyamatok során.

José Vicente de los Mozos, a Renault gyártási és logisztikai igazgatója szerint mindez jól szemlélteti a vállalat ipari digitális stratégiáját és felgyorsítja az ipar 4.0 gyakorlati megvalósítását. Ennek célja a termelési helyszínek és a logisztikai folyamatok átalakítása és összekapcsolása a világ minden táján.

Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatója hozzátette, az autóiparban hatalmas innovációs lehetőségek rejlenek, a digitalizáció jelentősen befolyásolhatja a termelékenységet és az ellátási lánchoz kapcsolódó folyamatokat ezen a területen.