Ipari labor teszteli az IoT lehetőségeit

Ipari labor teszteli az IoT lehetőségeit

Ipari labor teszteli az IoT lehetőségeit

gyártás

2 perc

Az Egyesült Államokban mérnökök és kutatók olyan új eszközöket fejlesztenek, melyek segíthetik az ipari IoT-technológia alkalmazásának fejlődését.

A National Instruments (NI) nemrég megnyitotta új IoT-laborját a texasi Austinban, ahol olyan intelligens rendszerekkel foglalkoznak, amelyek az operatív, illetve informatikai technológiák és az ezeken a rendszereken dolgozó cégek összekapcsolását teszik lehetővé. Az új labor emellett az úgynevezett mikrohálózatok vezérlésére, valamint speciális irányítóegységek gyártására és a nehézgépekhez használatos eszközfelügyeletre összpontosít.

Lufi vagy nem lufi? Dilemák a Dolgok Internete körül

A kezdeményezés egyik legfontosabb célja, hogy ösztönözze a jobb együttműködést a különböző vállalatok között, mielőtt a Dolgok Internete (IoT) teljesen felfut és esetleg eléri lehetőségei határát. További cél, hogy a kommunikációs szabványok, vezérlő hardverek, I/O (bemeneti-kimeneti) elemek, feldolgozóelemek és szoftverplatformok területén szakértelemmel rendelkező társaságok közösen olyan teljes körű megoldásokat hozzanak létre, amelyek drámaian megváltoztatják a cégek működését.

A Hewlett Packard, a Cisco, az Intel és egy tucat más vállalat is együttműködik a laborral. Jamie Smith, az NI üzleti és technológiai igazgatója úgy fogalmazott, hogy „a kezdeményezés demonstrálhatja, hogyan vehet részt valamennyi érintett cég áttörő újítások kialakításában, egyebek közt a közüzemi hálózatok, a gyártás, az egészségügyi megfigyelőeszközök fejlesztése és számos más iparág területén”.

A társaság célja a laborral, hogy élő környezetben mutassa be az IoT-megoldásokat, rendszereket, így például az Industrial Internet Consortium kísérleti platformját. Mindez segítheti a cégeket az innovatív megoldásaik népszerűsítésében, valamint vitára ösztönözheti az IoT-szakértőket, hogy megoldják a valós kihívásokat.

Forrás: IoT World News