Ipari okosszemüveg a frontvonalban dolgozóknak

Kapcsolódó cikkek

Ipari okosszemüveg a frontvonalban dolgozóknak

Ipari okosszemüveg a frontvonalban dolgozóknak

gyártás

2 perc

Az új eszközök a Guardhat és a Vuzix Corporation együttműködésének eredményeképpen születtek. A cél az ipari frontvonalban dolgozók biztonságának és produktivitásának biztosítása. Mindkét vállalat nagy tapasztalattal bír a biztonságot szolgáló, ipari környezetben használt viselhető technológia területén.

Mindkét szemüveg hangparancsokat, vezeték nélküli kapcsolatot és interoperabilitást tesz lehetővé a Guardhat általános jellegű ipari dolgok internete (IIoT) platformja, a Kyra segítségével. 

A Vuzix speciális szemüvege a Kyra használatával csatlakozik a Guardhat Theia alkalmazáshoz, amelyen keresztül a beépített GPS segítségével, valós időben lehet nyomon követni a felhasználók tartózkodási helyét.

A további funkciók között található a vezeték nélküli WiFi-kapcsolat, a csatlakozás nélküli üzemmódban történő, offline működés, a VOIP audiovizuális kommunikáció és telefonálás, valamint a helyi médiafelvételek (képek, videók) készítése a Kyra háttérprogrammal.

Az eszköz viselője baj esetén a pánikgomb használatával kérhetnek segítséget, melyet hangutasítással is aktiválhatnak.

Anupam Sengupta, a Guardhat társalapítója és termékfejlesztési vezetője elmondta, folyamatosan keresik a lehetőséget a frontvonalban dolgozók biztonságának megőrzése érdekében. Ez különösen fontos most, a koronavírus-járvány idején. „Véleményem szerint az intelligens szemüvegek az evolúció következő lépéseit jelentik” – tette hozzá.

A Vuzix nevével fémjelzett okosszemüveg két változatban érhető el: HG1 (Vuzix M400) és HG2 (Vuzix M4000). Mindkét eszköz a Qualcomm XR platformjával működik.

Paul Travers, a Vuzix vezérigazgatója kiemelte, a Guardhat Theia applikációja egyrészt hasznos információkat szolgáltat a szemüveget viselők munkakörnyezetéről, másrészt növeli a dolgozók termelékenységét és biztonságát.

Ezen felül a Guardhat szoftverének és a Vuzix hardverének integrálása lehetővé teszi a felhasználók számára a hagyományos és a videóalapú hívások kezdeményezését mind a távoli szakértők, mind az üzemeltetők felé.

Sőt, a szemüveg képes beolvasni az eszközök azonosításhoz szükséges vonal- és QR-kódokat, hangutasítással is irányítható, valamint megjeleníti a munkafolyamatokhoz kapcsolódó és a vezetői utasításokat is.

Más Guardhat eszközökhöz és viselhető kiegészítőkhöz Bluetooth-on keresztül kapcsolódik, élő térképen jeleníti meg az aktuális eseményeket, a tartózkodási helyet és field service –azaz a helyszíni munkavégzést támogató – megoldásokat is kínál.