Kapóra jöhet a távmunkában a kiterjesztett valóság

Kapcsolódó cikkek

Kapóra jöhet a távmunkában a kiterjesztett valóság

Kapóra jöhet a távmunkában a kiterjesztett valóság

gyártás

2 perc

Az Epson és a Spinar America közös csomagban kínált megoldása a kiterjesztett valóság és a Zoomra épülő platfom ötvözéséből fakadó lehetőségeket használja ki.

A japán cég és az amerikai startup február közepén jelentette be a kooperációt. A céljuk, hogy segítsék a világjárvány következtében megváltozott munkakörülmények között dolgozó szakembereket. A könnyen használható fejlesztésekkel a kiterjesztett valóság (AR) alapú távoli asszisztencia és az együttműködés válik egyszerűbbé.

Az Epson Moverio AR okosszemüvege és a Spinar America cég Remote Vision nevű, a Zoom videókonferencián keresztül működő szoftverszolgáltatása (SaaS) a cégek életét könnyítené meg. A megoldás lehetővé teszi, hogy a távollévő szakember valós időben nyújthasson vizuális támogatást úgy, hogy a megosztott tartalom megjelenik a helyi dolgozó látóterében.

A közös tevékenység a hibrid és a távoli munkahelyek esetében jelent könnyebbséget, mivel így meggyorsíthatók a javítások, és csökkenhet a hibák száma. Mindez nagyobb termelékenységhez, növekvő ügyfélelégedettséghez és kevesebb utazáshoz vezet – ez utóbbi révén csökken a vállalat karbonlábnyoma is.

Oly távol és mégis közel

A viselhető eszköz és a zoomos szoftver valós idejű alkalmazása révén a felhasználók anélkül léphetnek egymással kapcsolatba és működhetnek együtt a távoli szakértőkkel, kaphatnak tőlük hangutasításokat, valamint dolgozhatnak közös tartalmakon, hogy egy helyen kéne lenniük, így kevesebb a költség és egyszerűbb a logisztika.

A „távkapcsolatra” különösen nagy szükség van most a különböző járványügyi korlátozások miatt. A jelen helyzetben a hatékony együttműködés csak újfajta kommunikációs gyakorlatokkal és innovatív eszközökkel valósítható meg – magyarázta Kevin Weafer, a startup ügyvezetője.

A fejlesztés több a hagyományos telekonferenciánál. Az általa megvalósítható munka és közös tevékenységek  – egyebek közt a távoli felügyelet és helyi ellenőrzések – elősegítik az üzleti folyamatokat – tette hozzá.

A binokuláris Si-OLED mikrokijelzővel ellátott, HD képminőséget biztosító eszközzel nézhetik a felhasználók a Zoomon keresztül működő Remote Vision interfészt. A látóteret zavaró tényezőket minimálisra csökkentő viselhető kijelzőn megjelennek a többi között a chatboxon keresztül küldött utasítások és fotók is. Az okosszemüvegek és az AR-megoldás további előnye, hogy szabadon hagyja a kezeket, így a kapott utasítások alapján könnyebben végezhetik el a manuális feladatokat a dolgozók.