Már virtuálisan is lehet gyárat látogatni

Kapcsolódó cikkek

Már virtuálisan is lehet gyárat látogatni

Már virtuálisan is lehet gyárat látogatni

gyártás

2 perc

November 13-án rendezik meg a IV. Modern Gyárak Éjszakáját. A 76 csatlakozó cég a koronavírus-járvány miatt ezúttal online nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

„Ez a rendezvénysorozat Magyarország újraiparosításának ünnepe. A nagyközönség megismerheti a hazánkban működő gyárakat, üzemeket, mintaműhelyeket, a kulisszák mögé tekintve meggyőződhet arról, hogy a magyar gazdaság már high-tech pályára állt, a hazai ipari termelés 70 százaléka high-tech. Az események hozzájárulnak a vállalkozói kedv növeléséhez, a fiatalok érdeklődésének felkeltéséhez, a vállalatok munkaerő utánpótlásához, a korszerű technológiák népszerűsítéséhez” – emelte ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a rendezvény fővédnöke.

A Modern Gyárak Éjszakáján a működési területükön, vállalati mutatóik alapján kiemelkedő vállalkozások nyitják meg kapuikat az érdeklődők előtt. Az esemény célja azoknak az innovatív megoldásoknak a bemutatása, amelyek versenyképessé, mintaértékűvé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket.

A bejárható cégek lefedik a gazdaság teljes spektrumát, a repülőgépgyártástól a növénytermesztésen át a fertőtlenítőszer-gyártásig.

A járvány miatt a programok idén az online térbe helyeződnek át. A virtuális tér számos lehetőséget tartogat, így a többi között elérhetőek lesznek 360 fokos kamerával készült virtuális séták, gyárbemutató videók, riportfilmek és mini portrék is.

Az online formának köszönhetően az érdeklődők otthonról, egyetlen este alatt végiglátogathatják az ország egymástól távoli pontjain működő gyárakat Zalaegerszegtől Vámospércsig, Makótól Halásziig.

A november 13-án megnyíló bemutatók megtekintése után a regisztrált felhasználók játékos kvízben tehetik próbára tudásukat. A helyesen kitöltők között a szervezők a vállalatok által felajánlott ajándékcsomagokat és egyedi gyárlátogatásokat sorsolnak ki.

Regisztrációra 2020. november 6-tól van lehetőség az online esemény honlapján. További információk érhetőek el a rendezvény Facebook-oldalán.