Még együttműködőbbek lesznek az ipari robotok

Kapcsolódó cikkek

Még együttműködőbbek lesznek az ipari robotok

Még együttműködőbbek lesznek az ipari robotok

gyártás

2 perc

Az Onrobot dán cég egy új adaptert dob piacra, amelynek segítségével kiegészítőik további robottípusokkal válnak kompatibilissé.

A robotkarvégek (end-of-arm tool-ok, EOAT) segítségével az együttműködő alkalmazásokat még egyszerűbb telepíteni, és teljesen új felhasználási lehetőségeket tesznek lehetővé. Az innovatív plug & produce végszerszámokkal a gyártóvállalatok kihasználhatják az együttműködő robotok összes előnyét: könnyű használhatóság, költséghatékonyság és biztonságos működés az emberek közvetlen közelében.

Az OnRobot új termékként a digitális be- és kimeneti I/O konvertert dobja piacra. A konverternek tíz különböző típusa van, és nekik köszönhetően mostantól az OnRobot gripperek olyan robotkarokkal is kompatibilisek lesznek, mint a Techman, FANUC, Kawasaki, Yaskawa, KUKA és a Nachi.

A digitális I/O konverterrel ezek a kobotkarok képesek lesznek együtt dolgozni a gripperekkel, amelyhez mindössze minimális programozás lesz szükséges, így rövidül a feladatok közti átváltás ideje. Mindez pedig a termelés növekedéséhez járul hozzá, hiszen minél kevesebbet állnak a robotok, annál többet tudnak dolgozni.

A különböző kobotkarok különféle módon értelmezik az I/O jeleket, de az I/O konverter megoldást nyújt ennek a problémának az áthidalására, így a programozóknak nem kell azon aggódniuk, hogy a gép esetleg nem érti meg a neki küldött jeleket. Az OnRobot további lépéseket tervez ebbe az irányba, és újabb öt robotmárkával kívánja bővíteni kompatibilitási portfólióját.

A vállalat székhelye a dániai Odensében található, és end-of-arm tooling hardver- és szoftver technológiákat kínál főként együttműködő robotokhoz (kobotokhoz). A cég fogókat, érzékelőket és egyéb kobot felszereléseket integrál annak érdekében, hogy megkönnyítse a technológia alkalmazását olyan területeken, mint a csomagolás, minőségellenőrzés, anyagmozgatás, gépkezelés, összeszerelés és hegesztés.