Mit jelent az IoT az üzleti applikációk piacán?

Mit jelent az IoT az üzleti applikációk piacán?

Mit jelent az IoT az üzleti applikációk piacán?

gyártás

2 perc

Kicsit elege van már, hogy úton-útfélen a Dolgok Internetéről beszélnek? Szokjon hozzá, mert az IoT fokozatosan eljut a fogyasztói figyelemtől az üzleti felhasználásig, ez a váltás pedig drasztikusan átalakítja majd az alkalmazásfejlesztők gondolkodását is.

Egy korábbi nemzetközi felmérés szerint, amelyben 1000 szoftverfejlesztőt kérdezett meg a Dimensional Research, 2015 az az év, amikor az Internet of Things valóban ott hagyja a nyomát az üzleti szoftverekben.

3 kihívás, amellyel szembenéz a Dolgok InterneteAmíg a tipikus végfelhasználói IoT-megoldás a fogyasztó köré épül (legtöbb esetben a mobilra telepítve), az üzleti IoT a vállalatnak és adatainak nyújt új megoldást.

Az adatok útja általában több felhasználási módon és tárolóhelyen át vezet az üzleti felhasználásban. Ebben a kiosztási rendszerben a mobilkészülékek még mindig fontos szerepet töltenek be, de már nem a központi feladat jut nekik.

Ez a koncepció bevezeti a „connected app” (összekötött, csatlakoztatott alkalmazás) fogalmát. A szoftvernek, amely hajtja az applikációt, több „dologgal” is kapcsolatban kell lennie, hogy végrehajthassa feladatát.

A változás természetesen újabb kihívás elé állítja fejlesztőket is. Egyrészt olyan szoftvereket kell írniuk, amelyek összekötik és logikus rendszerbe állítják a különféle eszközöket. Továbbá úgy kell ezeket az integráló programokat összeállítaniuk, hogy a felhasználó számára mindez új és innovatív felhasználói élményt nyújtson.

Ezek a megoldások a korábbiakhoz képest már más megközelítéseket igényelnek, például az egyszerre több kapcsolódási technológia használatát kell biztosítaniuk: a szoftverfejlesztő készlettől (SDK – Software Development Kit) kezdve a REST-lehívásokon át az AT-szabványokig (Advanced Technology) gyakran wifin, Bluetooth-on vagy kábeles kapcsolaton keresztül.

Forrás: Venturebeat.com