Munkahelyek milliót teremtheti meg az 5G

Munkahelyek milliót teremtheti meg az 5G

Munkahelyek milliót teremtheti meg az 5G

gyártás

2 perc

Egyes prognózisok szerint az új hálózattípus 2035-re fejti ki teljesen hatását, akár 22 millió új munkahelyet és 12,3 billió dollár piaci értéket is generálhat.

A Qualcomm Technologies 5G-gazdaság című kutatása az újgenerációs mobilhálózat lehetséges gazdasági és társadalmi hatását vizsgálta. A tanulmány az IHS Markit, a PSB és David Teece közgazdászprofesszor, a Tusher Központ Haas üzleti iskolájának igazgatója, valamint a Kaliforniai Egyetem és a Berkeley Research Group (BRG) együttműködéséből született.

Úton az 5G felé – A telekommunikáció jövője

A tanulmány rámutat arra, hogy az 5G-hálózat 2020 környékére datált elindítása számos globális hatással jár, és alapjaiban változtathatja meg a gazdasági, illetve társadalmi struktúrákat, olyan mértékben, mint annak idején például a gőzgép, az elektromos áram, az autó, a számítógép vagy az internet.

A gyorsabb és nagyságrendekkel több eszközt kiszolgáló hálózat rengeteg új találmányt is hozhat, és a gazdasági haszon mellett például új iparágak jöhetnek létre.

A prognózis szerint a mobilhálózatok ötödik generációja 2035-re fogja kifejteni világszerte teljes hatását, és a kiskereskedelemtől kezdve az oktatáson, szállítmányozáson keresztül a szórakoztatásig számos iparágban hoz majd gazdasági hasznot. Az 5G használata 2035-re akár 12,3 billió dollár érték feletti árut és szolgáltatást jelenthet, és 3,5 billió dolláros bevételt, ami több mint 22 millió munkahelyet támogathat majd.

Kutatók arra számítanak, hogy az innováció a valós globális GDP-növekedést 3 billió dollárra növelheti 2020 és 2035 között, ami nagyjából egy India méretével azonos gazdaságnak felel meg.

A tanulmányt kiegészítő kérdőíves felmérés megerősíti, hogy az üzleti döntéshozók és véleményformálók szerte a világon azt várják, hogy az 5G széles körű elterjedése a gazdaság és a társadalom javára válik, növekedhet a termelékenység és új iparágak jöhetnek létre. A 3500 válaszadó több mint 90%-a egyetértett abban, hogy az 5G segítségével új termékeket és szolgáltatásokat lehet kialakítani és bevezetni.

Forrás: IoT Now