Nyertes IoT-projektek a startup világban

Kapcsolódó cikkek

Nyertes IoT-projektek a startup világban

Nyertes IoT-projektek a startup világban

gyártás

2 perc

A Cloudleaf a különböző vagyontárgyak nyomkövetésében, míg a Helios Wire az agrárgazdálkodóknak segít majd.

A startupok egyre fontosabb szerepet töltenek be a mindennapokban, nem véletlen, hogy a támogatást szerző kezdő vállalkozások gyakran belekerülnek a gazdasági-technológiai hírekbe is. Az aktuális fejlesztések közül kiemelhető a Cloudleaf nevű startup, amely egy helymeghatározó érzékelő platformot hozott létre az autóipar, a repülőgépipar, a gyógyszeripar, valamint az ipari gyártó cégek számára.

A társaság összesen 13 millió dollár forráshoz jutott az IndusAge Partnerstől, a Bold Capital Partnerstől, a Tandem Capitaltól, a Mahindra Partnerstől és más befektetőktől. 

IoT: befektetési alap segíti a startupokat

A befolyt összeget a Cloudleaf IoT (Dolgok Internete) innovációra fogja fordítani, és arra, hogy a szabadalmaztatott szenzorhálózatát piacra vihesse. A cég találmánya lehetővé teszi, hogy a vásárlók valós időben figyelemmel követhessék vagyontárgyaiknak helyét és helyzetét.

A Sensor Fabric-nak nevezett megoldás gyakorlatilag egy intelligens háló, beágyazott IoT-szenzorokkal és felhőalapú technológiával. 

A hálózatra csatolt eszközök sajátos „digitális ujjlenyomatot” hoznak létre, amely révén a felhasználó megtudhatja például, hogy milyen hőmérsékleti, sokk- és rezgő hatások érik az adott tárgyat. Ezeket a metaadatokat pedig egy szabadalmaztatott helymeghatározó motor, valamint egyéb middleware (köztes szoftverek) és felhőapplikációk teszik könnyen értelmezhetővé. 

Egy másik IoT-startup, a kanadai Helios Wire 4 millió dollárt támogatást nyert el. Céljuk, hogy elindítsák a két műhold által kiszolgált IoT-rendszerüket 2017 végén. A hálózat a mezőgazdasági kisüzemeknek segíthet abban, hogy területeiket optimálisan tudják majd kezelni. Emellett a multinacionális hajózási vállalatok és az exportőr-importőrök is képesek lesznek flottáik és szállítmányaik minél hatékonyabb kezelésére. 

Forrás: IoT Tech News