Nyertes IoT-projektek a startup világban A Cloudleaf a vagyontárgyak nyomkövetésében, míg a Helios Wire az agrárgazdálkodóknak segít majd. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3184/articles/20171009175111/startup-iot.jpg

Nyertes IoT-projektek a startup világban

2017. október 11. 14:10
2'
A Cloudleaf a különböző vagyontárgyak nyomkövetésében, míg a Helios Wire az agrárgazdálkodóknak segít majd.

A startupok egyre fontosabb szerepet töltenek be a mindennapokban, nem véletlen, hogy a támogatást szerző kezdő vállalkozások gyakran belekerülnek a gazdasági-technológiai hírekbe is. Az aktuális fejlesztések közül kiemelhető a Cloudleaf nevű startup, amely egy helymeghatározó érzékelő platformot hozott létre az autóipar, a repülőgépipar, a gyógyszeripar, valamint az ipari gyártó cégek számára.

A társaság összesen 13 millió dollár forráshoz jutott az IndusAge Partnerstől, a Bold Capital Partnerstől, a Tandem Capitaltól, a Mahindra Partnerstől és más befektetőktől. 

IoT: befektetési alap segíti a startupokat

A befolyt összeget a Cloudleaf IoT (Dolgok Internete) innovációra fogja fordítani, és arra, hogy a szabadalmaztatott szenzorhálózatát piacra vihesse. A cég találmánya lehetővé teszi, hogy a vásárlók valós időben figyelemmel követhessék vagyontárgyaiknak helyét és helyzetét.

A Sensor Fabric-nak nevezett megoldás gyakorlatilag egy intelligens háló, beágyazott IoT-szenzorokkal és felhőalapú technológiával. 

A hálózatra csatolt eszközök sajátos „digitális ujjlenyomatot” hoznak létre, amely révén a felhasználó megtudhatja például, hogy milyen hőmérsékleti, sokk- és rezgő hatások érik az adott tárgyat. Ezeket a metaadatokat pedig egy szabadalmaztatott helymeghatározó motor, valamint egyéb middleware (köztes szoftverek) és felhőapplikációk teszik könnyen értelmezhetővé. 

Egy másik IoT-startup, a kanadai Helios Wire 4 millió dollárt támogatást nyert el. Céljuk, hogy elindítsák a két műhold által kiszolgált IoT-rendszerüket 2017 végén. A hálózat a mezőgazdasági kisüzemeknek segíthet abban, hogy területeiket optimálisan tudják majd kezelni. Emellett a multinacionális hajózási vállalatok és az exportőr-importőrök is képesek lesznek flottáik és szállítmányaik minél hatékonyabb kezelésére. 

Forrás: IoT Tech News

A figyelmébe ajánljuk:

Ipar 4.0: teljesen átformálja az üzleti modelleket az IoT

A gyártók közül sokan először csak néhány újabb funkció miatt látják el internetkapcsolattal a terméküket, ám gyakran kiderül, hogy az IoT felé való nyitás alapjaiban forgatja fel az üzleti modelljüket. Ráadásul a Dolgok Internete új szegmenseket és jelentős bevételi lehetőségeket is megnyithat az innovatív cégek számára.

Hatalmas bevételeket hozhat az IoT

Az alacsony fogyasztású, de nagy hatótávú (LPWA) hálózatok telepítése újabb lökést adhat az IoT (Dolgok Internete) bevételeknek. Ez az összeg a GSMA becslése szerint elérheti akár az 1,8 billió dollárt is.
Olvasson még a témában:

A jövő gyáraiban egy percre sincs leállás

A digitalizáció hatására hogyan alakulnak át a gyárak, mi lesz a munkahelyekkel és iparágakkal, lesz-e különbség az egyedi és a sorozatgyártás között? A többi között erről is beszélt Vityi Péter, az IVSZ alelnöke az M2M Zóna műsorban.

Robotinvázió a magyar gyárakban

Az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett az automatizált gépek jelenléte a hazai iparban, a Nemzetközi Robotikai Szövetség felmérése alapján pedig további bővülésre lehet számítani.