Nyitna a Dolgok Internete felé? Tippek cégeknek

Nyitna a Dolgok Internete felé? Tippek cégeknek

Nyitna a Dolgok Internete felé? Tippek cégeknek

gyártás

1 perc

Ha egy gyártó szeretne sikert elérni ezen az új piacon az erős konkurencia ellenére is, akkor néhány fontos szempontot érdemes szem előtt tartania.

A Dolgok Internete és az okosotthonok nem arról szólnak, hogy egy cég újabb és újabb termékekkel (dolgokkal) árasztja el a fogyasztókat, hanem sokkal inkább arról, hogy a gyártó igyekszik új köntösbe öltöztetni, és új értelmet adni a meglévő eszközöknek, hogy azok inkább szolgáltatásnak számítsanak.

Az IoT-alapú üzleti modellek főként visszatérő szolgáltatásokra és ismétlődő jövedelemforrásokra épülnek. A fogyasztók valódi vagy vélt problémákra keresnek megoldást, és főként olyan termékeket részesítenek előnyben, amelyek energiahatékonyságot, biztonságot és kényelmet ígérnek számukra.

További fontos szempont, hogy a különféle készülékeket egyetlen helyről tudják megfigyelni vagy irányítani. Amit például minden felhasználó szeretne elkerülni, hogy a telefonjára különböző felhasználói felülettel rendelkező applikációk tucatjait kelljen letöltenie, hogy kézben tarthassa a háztartása működését.

A gyártó vállalatoknak és a szolgáltató cégeknek emiatt együtt kell működniük, hogy a háztartási készülékeket, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat egyetlen platformon egyesítsék. Létezik például olyan alkalmazás (Smart Home Butler), amely lehetővé teszi a családtagoknak, hogy nyomon kövessék, mit történik az otthonukban, és ha kell kézbe vegyék a folyamatokat – vagy hagyják, hogy ezt az applikáció tegye meg helyettük.

Forrás: IoT Now