Okostechnológia: szorosabbá válhat a kínai-magyar együttműködés

Okostechnológia: szorosabbá válhat a kínai-magyar együttműködés

Okostechnológia: szorosabbá válhat a kínai-magyar együttműködés

gyártás

1 perc

A Huawei magyarországi gyártása a kínai termelés után a legnagyobb lett a világon, ezért a cég kiemelten érdeklődik több hazai infokommunikációs fejlesztés, így az okosvárosok és a hamarosan épülő, zalaegerszegi önvezető járművek tesztelésére szolgáló pálya iránt is.

Magyarországon a második legnagyobb kínai befektetőnek számító, összesen 170 országban jelenlévő, infokommunikációs megoldásokat és távközlési eszközöket gyártó Huawei Technologies dél-kínai központjába látogatott a magyar nemzetgazdasági miniszter. A cégnél Zhang Chunxiang és Pang Jimin elnök-helyettesek fogadták Varga Mihályt. A vállalatnál arról tájékoztatták, hogy a 2009-ben indított magyarországi gyártás a cég Kínán kívüli legnagyobb termelési központjává vált.

Pörögnek a Huawei eladásai

A társaság legújabb fejlesztéseit és Magyarország digitalizációs fejlődését szolgáló vízióját Zheng Weifeng, a magyar leányvállalat igazgatója mutatta be. Az igazgató ismertette a cég kiber- és információbiztonsági felelősségét, és a teljes körű védekezést, amelyet ezek érdekében bevezettek. 

A vállalat érdeklődik továbbá olyan magyarországi beruházások iránt is, mint amilyen a zalaegerszegi önvezető autós tesztpálya infokommunikációja vagy az ország hosszú távú digitalizációs tervei. A miniszter elmondta, a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása érdekében január végén induló GINOP program segíti a hazai kkv-k digitális felzárkóztatását, amiben számítanak a Huawei tapasztalataira is. 

A megbeszélés keretében a cég kiállítóközpontjának okosváros-bemutatóját is megnézték, ahol a közlekedést, biztonságot monitorozó és automatikusan riasztó rendszereket, intelligens buszmegállókat állítottak ki, illetve látogatást tettek az 5G-s mobilkommunikációs hálózatot fejlesztő 2012 Lab kutatási központban is.