Intelligens lakópark luxuskivitelben

Kapcsolódó cikkek

Intelligens lakópark luxuskivitelben

Intelligens lakópark luxuskivitelben

gyártás

2 perc

Az LG Electronics új területre terjeszti ki az IoT-készülékek gyártása terén szerzett tapasztalatait. A különleges helyszín Szöul elővárosában lesz.

A tervek szerint a 2021-re elkészülő 5 darab, egyenként 40 emeletes épületből álló Byeollae I’PARK Suite komplexum otthonaiban az LG legmodernebb okoskészülékei kapnak majd helyet: a központi légkondicionálótól kezdve a hűtőkön, mosógépeken, szárítógépeken, mosogatógépeken át egészen a Styler ruhaápoló készülékekig.

A lakástulajdonosok mindemellett további – világhálóra csatlakozó – eszközökkel, például légtisztítókkal, robotporszívókkal is kiegészíthetik a rendszerüket, összekapcsolásukat pedig a hangvezérléssel is irányítható LG ThinQ Hub készülékével valósíthatják meg.

Mit jelent pontosan az, hogy okosotthon?

Az I’PARK Suite-hoz tervezett rendszer természetesen más cégek készülékeivel is kompatibilis lesz, összhangban a vállalat azon stratégiájával, amely egy nyitott okosökoszisztéma megalkotását és támogatását célozza.

Egy telefonos alkalmazás segítségével például a más gyártóktól származó eszközök is távirányíthatóak lesznek, de ugyanezzel az applikációval lehet a liftet hívni, az áramfogyasztást ellenőrizni, házhozszállítást rendelni, parkolóhelyet keresni vagy az ajtó előtt álló vendégekkel kommunikálni.

„Az LG hosszú évek óta Dél-Korea okoseszköz-piacának vezető szereplője, ez a mérföldkőnek számító projekt pedig épp e tapasztalatunkra épül. Nem pusztán egy bemutatóról van szó, hanem annak élő, nagy volumenben megvalósított példájáról, hogy milyen lesz a jövő otthona” – nyilatkozta Choi Sang-gyu, a vállalat dél-koreai értékesítésért és marketingért felelős elnöke.