Pharma 4.0: Európában terjeszkedik a thai okosgyár

Kapcsolódó cikkek

Pharma 4.0: Európában terjeszkedik a thai okosgyár

Pharma 4.0: Európában terjeszkedik a thai okosgyár

gyártás

1 perc

A Factorytalk Daresbury-ben nyitotta meg első brit irodáját. A cég Ipar 4.0 és Pharma 4.0 szoftverei a többi között a termelékenység növelésére, a költségek és a hulladékmennyiség csökkentésére, valamint az új termékek kifejlesztésre fordított idő csökkentésére is felhasználhatók.

Technológiájuk lényege, hogy a gyári operátorok és szenzorok által gyűjtött adatokat először rendszerezik, majd elemzik a minőségbiztosítás, a hibajavítás és a fejlesztések támogatása érdekében.

A thai vállalat azt közölte, hogy elsősorban a Skóciában épülő gyógyszergyártási innovációs központja (MMIC), a liverpooli gyártástechnológiai központ és a „Made Smarter” miatt esett a választása az Egyesült Királyságra. Utóbbi szlogen lényege, hogy összekapcsolja az Egyesült Királyság gyártóiparát az új digitális eszközökkel és képességekkel.

Az újonnan alapított, Daresbury-ben található Sci-Tech-en keresztül a Factorytalk olyan helyi cégekkel kíván együttműködni, amelyek fontolóra veszik a digitális technológia bevezetését folyamataik javítása érdekében.

A társaság első lépésként digitalizációs programokat céloz meg a brit gyógyszergyártók számára, amelyek közül sokan észak-nyugati régióban folytatják gyártási tevékenységüket. Ezenfelül nyitnak a kisebb vállalkozások irányába is, amelyek szintén profitálhatnak az általuk kifejlesztett szoftverből.

Neil Wetherall, a Factorytalk újonnan felvett brit orvosa elmondta, hosszabb távon globális szolgáltatásokat kívánnak kiépíteni. Az új iroda pedig egyfajta stratégiai központként (hub) szolgál helyi, illetve az európai- és amerikai nemzetközi ügyfelek könnyebb és hatékonyabb támogatásához.

A vállalat mögött a liverpooli városi régió Soft Start programja áll. Mindez egyrészt segítséget nyújt a befektetők számára, másrészt a Nemzetközi Kereskedelmi Minisztériumtól (DIT) kap forrásokat a brit fejlesztések és a szigetország exportjának támogatása céljából.

Az ázsiai cég jövőbeli tervei között szerepel egy lehetséges beruházás a liverpooli gyártástechnológiai központba (MTC) is.

Forrás: