Robbanásszerű fejlődés várható az IoT piacán

Robbanásszerű fejlődés várható az IoT piacán

Robbanásszerű fejlődés várható az IoT piacán

gyártás

2 perc

A Dolgok Internete körül már régóta nagy a felhajtás, és ez a következő években csak tovább fog nőni.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Internet of Things (IoT) lehetőségei tényleg végtelenek. Az International Data Corporation (IDC) kutatása azt mutatja, hogy 2020-ra az IoT eddig sem kicsi piaca megtriplázódhat. Az IDC az IoT-t olyan hálózatként definiálja, amely összekapcsolja az eszközöket, és azok emberi beavatkozás nélkül képesek, szimplán IP-címeken keresztül kommunikálni – akár helyileg, akár globálisan is.

Egyre több helyre tör be az okos technológia

A fogyasztók egyre inkább hozzászoknak az okos eszközökhöz, mivel otthonaikban, az autóban, a munkájukban és az élet más területein is rendszeresen találkozhatnak majd velük. Világszinten az látszik, hogy megnőtt az egyéni igény az állandó kapcsolattartásra, ami új piacot nyit az összekapcsolható, egymással kommunikáló eszközöknek.

Az IDC szakértői szerint a vállalkozások számára a kulcs, hogy egyre jobban értsék a Dolgok (vagy Tárgyak) Internete lényegét és értékét, és egyre inkább alkalmazkodjanak a gyorsan bővülő fogyasztói igényekhez.

Az IoT terjedése megállíthatatlan – ez kiderült az IDC kutatásából is, ami a technológia összes felhasználási módját is vizsgálja. Legyen itt szó a komplett irodákat, gyárakat, házakat működtető rendszerekről, a szolgáltatói platformokról, alkalmazásokról, a biztonságtechnikáról vagy akár az analitikáról.

Érdekességek

A fejlett országokban használják a létező IoT-technológia 90 %-át.

A Worldwide IoT Installed Base, vagyis a használatban lévő IoT-technológia éves növekedési indexe eléri a 17,5 százalékot a 2013 és 2020 közötti időszakban.