Robotikai gyárat épít Sanghajban az ABB

Kapcsolódó cikkek

Robotikai gyárat épít Sanghajban az ABB

Robotikai gyárat épít Sanghajban az ABB

gyártás

2 perc

A beruházás egyesíti a hálózatra kapcsolódó digitális technológiákat, a kollaboratív robotikát és a legkorszerűbb mesterséges intelligencia-kutatást, ami által a jövő legmodernebb, automatizált és rugalmas gyára jön létre.

  • A 150 millió dolláros beruházás tovább erősíti a svéd-svájci vállalat vezető pozícióját a világ legnagyobb robotikai piacán.  
  • A gyár innovatív tervezése biztosítja, hogy az üzemi terület minden négyzetmétere a termelés céljait szolgálja.   
  • Az új beruházással tovább növekszik az a 2,4 milliárd dolláros összeg, amit az ABB 1992 óta fektetett be Kínában, a vállalat második legnagyobb piacán.
  • A tervek szerint az új üzemben 2020 végén indul be a termelés.  

2017-ben a világszerte értékesített robotok egyharmada Kínába került, és az ázsia országban mintegy 138 ezer robotot vásároltak. Napjainkban a svéd-svájci konszern hozzávetőleg 5.000 főt foglalkoztat Sanghajban, míg a cég Kínában működő robotikai vállalatai több mint 2.000 mérnököt, technológiai szakembert és üzemi vezetőt alkalmaznak országszerte 20 helyszínen. A társaság munkavállalóinak száma Kínában meghaladja a 18 ezer főt.
 
Az ABB és Sanghaj önkormányzata aláírt egy átfogó stratégiai együttműködési megállapodást. Az együttműködés célja az ipar, az energetika, a közlekedés és az infrastruktúra támogatása a térségben, valamint a „Made in China” gyártásfejlesztési kezdeményezés támogatása. A megállapodást kínai részről Ying Yong, Sanghaj főpolgármestere, a vállalat részéről pedig Ulrich Spiesshofer vezérigazgató írta alá.  

Az új gyárat számos gépi tanulási, digitális és kollaboratív megoldással szerelik fel. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően a sanghaji lesz a legfejlettebb automatizált és rugalmas gyár a robotika iparban. Az üzem területén létesített K+F központ segítségével felgyorsítják az innovációt a mesterséges intelligencia fejlesztése terén.

Az ABB által idén bejelentett új, globális tervezési módszer alkalmazásának köszönhetően a gyár jelentős mértékben meg tudja növelni a helyben gyártott robottípusok és a típusváltozatok számát, ami a vevői igények jobb kielégítése érdekében lehetővé teszi a robotok nagyobb mértékű és gyorsabb testreszabását.   

Innovatív kialakítás biztosítja a gyártási terület jobb kihasználását 

Az új üzem az összekapcsolt automatizálási szigeteknek köszönhetően a fix szerelősorok helyett innovatív, rugalmas gyártási területtel rendelkezik majd. A gyár teljes területén az ABB logisztikai automatizálási megoldásait alkalmazzák. Idetartoznak az automatikusan irányított járművek is, amelyek önállóan képesek követni a gyártási fázisokon áthaladó robotokat, és a lokalizált állomásokról alkatrészeket tudnak hozzájuk szállítani. Az automatizálási megoldások segítségével a gyártás – plusz kapacitásbővítések nélkül – hatékonyan alkalmazkodik a kínai robotikai piac változásaihoz.     
 
A SafeMove2 szoftver segítségével az emberek és a robotok biztonságosan dolgozhatnak egymás közelségében. Az ABB YuMi robotjai pedig szoros együttműködést tesznek lehetővé a robotok számtalan apró alkatrészének összeszerelése során – összegezte a gyártó.