Robotizáció és innováció – Még keresik az Év Gyárát

Kapcsolódó cikkek

Robotizáció és innováció – Még keresik az Év Gyárát

Robotizáció és innováció – Még keresik az Év Gyárát

gyártás

2 perc

Idén is lehetőséget kapnak az ország leginnovatívabb és legeredményesebb gyártóvállalatai arra, hogy elnyerjék a díjat.

A termelőegységgel rendelkező cégek a meghosszabbított határidőnek köszönhetően november 30-ig nyújthatják be jelentkezésüket a www.evgyara.hu weboldalon.

A pályázók kilenc különböző kategóriában mérettethetik meg magukat: a többi között a menedzsment-folyamatokra, a vevői elégedettségre, a leginnovatívabb gyártási folyamatokra és a beszállítói kapcsolatokra kihegyezve. Urbán Balázs, a Process Solutions Kft. (PS) szenior menedzsere szerint kiváló lehetőség a versenyen való indulás a gyártó vállalatoknak, hiszen a versenyre való aktív felkészülés és a kiértékelés során kapott visszajelzések segíthetnek egy hatékonyabb, eredményesebb működés kialakításában.
 
Szalai András, a PS ügyvezető igazgatója elmondta: igaz, hogy a megfigyelt trendek szerint egyre inkább központi szerepbe kerül a robotizálás, illetve a gyártási folyamatok automatizálása, de kíváncsian várják, hogy a jelentkezők körében ezek az izgalmas innovációk mennyire terjednek el.

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatta, hogy a teljes körű automatizáltságra és a minél magasabb szintű robotizációra való törekvés nem minden vállalatnak célja. Ennek oka az, hogy az ipari robotok rendkívül drágák, így bizonyos iparágakban pénzügyileg nem térül meg a használatuk. Amely gyárak ilyen iparágban tevékenykednek, azok inkább az élőmunka hatékonyságának növelését és a képzett munkaerő megtartását tekintik elsődleges célnak.
 
A Process Solutions a PPH Media-val szakmai partnerként együttműködve gondoskodott a kiértékelés módszertanának kialakításáról, vagyis egy objektív szempontrendszer összeállításáról.