Robusztus növekedés előtt az IoT piaca

Kapcsolódó cikkek

Robusztus növekedés előtt az IoT piaca

Robusztus növekedés előtt az IoT piaca

gyártás

2 perc

Az IDC legutóbbi jelentése szerint 2022-re a Dolgok Internetéhez kapcsolódó költések összege globális szinten elérheti az 1,2 billió dollárt.

A kutatás eredménye a cég félévente kiadott IoT-költésekre fókuszáló tanulmányában jelent meg. A kiadványt szerkesztők azzal érvelnek a robusztus növekedés mellett, hogy az Internet of Things technológiai piaca már számtalan iparágba kínál befektetési lehetőségeket, és erre valós esetek kapcsán is rávilágítanak.

Mivel az egyébként is igen változatos IoT-szegmens elérte a kritikus tömeget, így az innovatív, újgenerációs analitikai szoftverek, felhőalapú technológiák és az üzleti/ IT-szolgáltatások kínálata gyors ütemben bővül. Az IDC kutatócég azt is megemlítette, hogy a többféle technológia találkozása és keveredése volt a kulcs a sikeres kínálatoldali termékek bevezetésében és a piacfejlesztési stratégiák megalkotásában.

Kiemelték, hogy egyértelműen a fogyasztói szektor a növekedés motorja, a maga 19% összetett éves növekedési ütemével (CAGR). Bár ezt a szegmenst nem sokkal lemaradva követi a biztosítási és az egészségügyi ágazat.

V2V és okosközművek

Vállalati szemszögből egyértelműen a járműipar a zászlóshajó, azon belül is az a járművek közötti (vehicle-to-vehicle – V2V) és a jármű-insfrastruktúra közötti (vehicle-to-infrastructure – V2I) megoldások generálják a legnagyobb növekedést. Ezen a területen az összetett éves növekedési ráta elérheti a 29%-ot az előrejelzett időszakra. A sorban következő kiemelt szegmensek a közlekedésszervezés és a járműbiztonság.

Korábban az ABI Reserch is publikálta prognózisát, amely szerint az alacsony fogyasztású, de nagy hatótávú úgynevezett LPWA hálózatok éves növekedési üteme (CAGR) elérheti az 53%-ot 2023-ig. A látványos bővülés mögött az intelligens mérőműszerek és nyomkövetők eszközök tömeges elterjedését jósolják. Az előrejelzés alapján az energia- és vízellátásban használt okosmérőeszközök 2023-ra az IoT-alkalmazások második legnagyobb csoportját fogják alkotni, az LPWA-alapú csatlakozásoknak pedig több mint egyharmada kapcsolódhat majd ehhez a két közműszektorhoz.

Forrás: