Startupokon keresztül fejlődik az ipari IoT

Kapcsolódó cikkek

Startupokon keresztül fejlődik az ipari IoT

Startupokon keresztül fejlődik az ipari IoT

gyártás

2 perc

A GE Digital – a General Electric ipari IoT-vel foglalkozó részlege – idén is meghirdette a brit és európai startupokat célzó Digital Industrial Programot. A cég tavaly létrehozott digitális műhelyén keresztül szorosabb együttműködést kíván kialakítani az innovatív induló vállalkozásokkal.

A tavalyi program öt nyertese a gyártóval közösen fejlesztett ipari applikációkat olyan területeken, mint a blockchain-technológia, a logisztikai folyamatok optimalizálása, az energiamenedzsment, az ipari IoT vagy az okosépületekhez kapcsolódó Big Data-elemzės.

A nemrég meghirdetett – nagyobb és több országra kiterjesztett – Digital Industry Program jobban fókuszál a fő európai piacokról érkező résztvevőkre. Idetartozik Nagy-Britannia, Németország és Olaszország, de új partnerként belépett az izraeli Eilat városa, az Aygaz török energiacég, a Daher francia repülőgépgyártó és a Hewlett-Packard is, de a GE más divíziói, például a GE Power is részt vesznek benne.

A cég kiemelte, hogy a program a startupokkal való együttműködésen keresztül is jelzi a vállalat ipari innováció iránti elkötelezettségét. A pályázóknak a GE Ipari Internet platformját, a Predix-et használva kell valós ipari problémákra választ adó applikációkat fejleszteni.  

A tavalyi nyertesek

2016-ban öt olyan kezdő vállalkozás volt, amely a digitális ipari ökoszisztéma fejlesztése iránti elkötelezettségéből adódóan kapott támogatást:

– az Evolution Energie által fejlesztett, Blockchainen alapuló ipari alkalmazás lehetővé teszi, hogy a fogyasztók nyomon kövessék, ahogy a megújuló energia áramlik az elektromos hálózaton és keveredik más forrásból származó energiával.

– Az Irlynx fejlesztése egy emberi aktivitást detektáló rendszer, amely alkalmas például idős emberek segítségére, de akár létesítménygazdálkodás fejlesztésére vagy a betörés jelzésére is.

– A Cityzen Data applikációi a nyílt forráskódú Warp 10 technológia révén a szenzorokból, mérőkből vagy tágabb értelemben véve bármely mérhető „dologból” érkező adatok menedzselésére és elemzésére szolgálnak.

– A Predictive Layer prediktív elemzőrendszere segítségével a cégek prognosztizálhatják és mérsékelhetik energiafelhasználásukat, valamint előre jelezhetik a karbantartási feladatokat.

– A Cosling folyamatoptimalizáló és logisztikai tervező algoritmusa hatékonyabbá teszi a kiválasztási rendszert és ötödével csökkentheti a raklapok számát.

Forrás: IoT Now