Teltházas bemutatók a Modern Gyárak Éjszakáján

Kapcsolódó cikkek

Teltházas bemutatók a Modern Gyárak Éjszakáján

Hol tart az Ipar 4.0 Magyarországon? – Teltházas bemutatók a Modern Gyárak Éjszakáján

gyártás

2 perc

A rendezvénysorozaton idén több mint 3000 látogató vett részt, ami másfélszerese a tavalyi nézőszámnak.

A 16 legnépszerűbb gyár bemutatása teltházzal ment, ezeknél a cégeknél a maximalizált látogató létszám többszörösére lett volna igény. A résztvevők közül a legaktívabbak az egyetemisták és a pályaválasztás előtt állók voltak. Ők most bepillantást nyerhettek abba, hogy milyen perspektívát kínálnak az okosgyárak mint üzleti partnerek vagy munkáltatók.

Például a Schaeffler debreceni gyárába a vártnál is többen érkeztek, hogy megnézzék, a FAG Magyarország Ipari Kft. hogyan járul hozzá a jövő mobilitásához.

Nagykanizsán a Tungsram is népszerű volt. Már több héttel a rendezvény előtt beteltek a regisztrációs helyek. Akik időben jelentkeztek, Európa legnagyobb fényforrásgyárának fénycsőgyártó részlegét nézhették meg. Érdekesség, hogy a nagykanizsai üzemben gyártották például azokat a lámpákat, amelyeket a Fantom visszatér című James Bond film elkészítéséhez is használtak.

A rendezvénysorozat elérte célját, egyre több kkv képviselője és magánszemély kíváncsi arra, hogy milyen lehetőségeket kínál a negyedik ipari forradalom és ennek zászlóshajói, az okosgyárak.

A rendezvény a 2,35 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló GINOP-1.1.3-2017-0001 kódszámú Ipar 4.0 projekt egyik állomása volt, amelyet az IFKA (Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.) és az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) részvételével létrejött konzorcium valósított meg.

A program célja a hazai termelő kis- és középvállalkozások fejlesztésének elősegítése, nyitottságuk fokozása az Ipar 4.0 termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési megoldásai iránt.