Újabb fertőtlenítő robotot mutatott be a Xenex

Kapcsolódó cikkek

Újabb fertőtlenítő robotot mutatott be a Xenex

Újabb fertőtlenítő robotot mutatott be a Xenex

gyártás

1 perc

A LightStrike6 (LS6) a szabadalmaztatott csíramentesítő robotokhoz hasonló képességekkel bír, ugyanakkor strapabíróbb, gyorsabb és okosabb azoknál.

A fertőtlenítő robotok nagy intenzitású, széles spektrumú ultraibolya (UV) fénysugarakat bocsátanak ki, amelyek 2 perc alatt deaktiválják a COVID-19-ért felelős SARS-CoV-2 vírust.

Ezen felül a gép más vírusok elpusztítására is képes, beleértve az úgynevezett álhártyás vastagbélgyulladást okozó Clostridium difficile-t (C. diff-et), a Staphylococcus aureus-t (MRSA-t), ami súlyosabb esetben akár agyhártyagyulladáshoz is vezethet. Továbbá hatékonyan használható a húgyúti fertőzést okozó enterococcus (VRE), az influenza és más multirezisztens organizmusok (MDRO-k) ellen is.

A fejlesztés háttérhez hozzátartozik, hogy a különböző kórokozók különböző hullámhosszú UV-fényre érzékenyek. A széles spektrumú (200-315 nanométeres) UV-fény segítségével az új robotok a vírusok és a baktériumok gyenge pontját támadják meg, ugyanakkor nem károsítják a felületeket és anyagokat.

Az innovatív gépek használatával lerövidíthető a takarítás ideje, csökkenhetők a költségek, ugyanakkor növelhető a hatékonyság.

A LightStrike6 számos új funkciót tartalmaz, beleértve a gyorsindítású fertőtlenítési ciklust. Ezzel az eddiginél nagyobb terület fertőtleníthető napi szinten, továbbá a gép képes igazodni a helyiség típusához, és testre szabott felhasználói beállításokat tesz lehetővé. 

A két oldalán található fogantyúk pedig megkönnyítik a kezelést, és a beépített időzítőket tartalmazó biztonsági elemet is frissítették.

A LightStrike fejlesztéseit az új típusú koronavírus megjelenése előtt elsősorban egészségügyi intézményekben használták. Mára viszont a többi között irodaházakban, repülőtereken, iskolákban, szállodákban, sportlétesítményekben, valamint művelődési házakban és más közösségi helyeken is igénybe veszik azokat.

Összességében minden olyan létesítményben használható, ahol a szennyezettség és a betegség terjedése a szokásosnál is nagyobb aggodalomra adhat okot. A gyártó Xenex globális szereplője az UV-technológián alapuló fertőtlenítési stratégiák és megoldások terén. A vállalat mögött számos jól ismertnek számító befektető áll.

Forrás: