Újabb GPS a bicikliseknek

Újabb GPS a bicikliseknek

Újabb GPS a bicikliseknek

gyártás

4 perc

A kerékpárosok is egyre több kormányra rögzíthető GPS-készülék közül választhatnak. A BeeLine az egyik legújabb versenyző.

Egy olyan, iránytűhöz hasonló navigációs eszközről van szó, mely a felhasználó okostelefonjához történő csatlakozás révén veszi a GPS-jelet, ennek köszönhetően vezeti el kétkerekűn közlekedő tulajdonosát az úti célhoz.

Az apró kijelzőn megjelenő nyilak mutatják a helyes irányt, a hátralévő távolságot, de köztes célokat is meg lehet adni, valamint bizonyos területek elkerülése is beállítható. Az e-papír technológiát használó képernyőn az adatok az aktuális fényviszonyoktól függetlenül tisztán és élesen láthatóak, esti tekeréshez pedig háttérvilágítás is bekapcsolható.

A kommunikáció Bluetoothon keresztül, egy okostelefonra telepített alkalmazás segítségével történik, a készülék belsejében magnetométer, gyorsulásmérő és giroszkóp található. A BeeLine vízálló, az akkumulátor pedig egyetlen feltöltéssel akár négy hétig is bírja.

A készülék bármilyen kerékpár esetén használható, szilikon szíjjal kell a kormányhoz rögzíteni. Önmagában, navigáció nélkül is működik, ilyenkor hagyományos bicikli komputerként funkcionál: megjeleníti az aktuális sebességet, a megtett távolságot vagy az időt. 

A BeeLine Kickstarter-kampánya november végéig tart, a 30 vagy 35 fontért előrendelhető darabok már elfogytak, de még számos más kategóriában be lehet szállni a forrásgyűjtésbe. Kereskedelmi forgalomba 60 fontos áron kerül majd a termék, 10 fontnyi pluszköltségért személyre szabott gravírozás is kérhető, a kiszállítás jövő augusztusban várható.