Újabb összefogás a smart home piacon

Kapcsolódó cikkek

Újabb összefogás a smart home piacon

Újabb összefogás a smart home piacon

gyártás

2 perc

Az Amazon Alexa otthonautomatizálási funkciói és a Sonos vezeték nélküli hangrendszere tovább gazdagíthatja az ABB okosotthonok felhasználói élményét.

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonos-szal. A felhasználók így a vállalat applikációját használva egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak – akár távoli üzemmódban is. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

A svájci központú konszern arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett a vásárlók vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiákat. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás hangvezérlése, a többszobás zeneirányítás, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal. 

Mit jelent pontosan az, hogy okosotthon?

A Sonos hangszórókon belül a felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve elindíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, vezérelhetik a hangerőt. Továbbá arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat saját lejátszási listákba rendezzék.  

Tarak Mehta, az ABB energetikai termékek divíziójának vezetője kiemelte, hogy folytatni kívánják az együttműködést az iparág többi vezető cégével. Céljuk, hogy a vevők tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassák a fejlesztési erőfeszítéseiket, és tovább gazdagíthassák a felhasználói élményt.

Az otthonautomatizálási piac súlyát jól mutatja, hogy iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővülhet ez a szegmens.