Újabb összefogás a smart home piacon Az Amazon Alexa és a Sonos tovább gazdagíthatja az ABB okosotthonok felhasználói élményét. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/3136/articles/20170918164722/okosotthon-abb.jpg

Újabb összefogás a smart home piacon

2017. szeptember 18. 17:45
2'
Az Amazon Alexa otthonautomatizálási funkciói és a Sonos vezeték nélküli hangrendszere tovább gazdagíthatja az ABB okosotthonok felhasználói élményét.

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonos-szal. A felhasználók így a vállalat applikációját használva egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak – akár távoli üzemmódban is. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

A svájci központú konszern arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett a vásárlók vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiákat. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás hangvezérlése, a többszobás zeneirányítás, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal. 

Mit jelent pontosan az, hogy okosotthon?

A Sonos hangszórókon belül a felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve elindíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, vezérelhetik a hangerőt. Továbbá arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat saját lejátszási listákba rendezzék.  

Tarak Mehta, az ABB energetikai termékek divíziójának vezetője kiemelte, hogy folytatni kívánják az együttműködést az iparág többi vezető cégével. Céljuk, hogy a vevők tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassák a fejlesztési erőfeszítéseiket, és tovább gazdagíthassák a felhasználói élményt.

Az otthonautomatizálási piac súlyát jól mutatja, hogy iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővülhet ez a szegmens.

A figyelmébe ajánljuk:

Smart home: tippek az őszi lakásfelújításhoz

Lassan vége a nyárnak, visszarázódunk a hétköznapokba. Újra előkerülnek a ház körüli teendők. Van, aki felújításba kezd, van, aki korszerűsítésbe vagy csak egyszerűen lecserél néhány háztartási eszközt. Van olyan is, aki okosotthonon töri a fejét.

IFA 2017: milyen lesz a jövő okosotthona?

Az idei berlini szakkiállításon az otthoni elektronika területén több nagyobb trend is körvonalazódott: volt olyan cég, amely a kényelemre fókuszált, más megoldások pedig inkább az összekapcsoltságra helyezték a hangsúlyt.
Olvasson még a témában:

A jövő gyáraiban egy percre sincs leállás

A digitalizáció hatására hogyan alakulnak át a gyárak, mi lesz a munkahelyekkel és iparágakkal, lesz-e különbség az egyedi és a sorozatgyártás között? A többi között erről is beszélt Vityi Péter, az IVSZ alelnöke az M2M Zóna műsorban.

Robotinvázió a magyar gyárakban

Az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett az automatizált gépek jelenléte a hazai iparban, a Nemzetközi Robotikai Szövetség felmérése alapján pedig további bővülésre lehet számítani.