Úton a világpiac felé – Fókuszban a hazai startupok

Úton a világpiac felé – Fókuszban a hazai startupok

Úton a világpiac felé – Fókuszban a hazai startupok

gyártás

1 perc

A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján mutatkozhatnak be a legjobbak.

A Magyar Innovációs TechShowt (HITS) szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter – a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére – bemutatkozási lehetőséget ad a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak a Telecom World-ön. A rendezvénynek 2015. október 12-15. között Budapest ad otthont.

A HITS@ITU kiállításra az ország legjobb startupjai szeptember 28-ig jelentkezhetnek, közülük 12-en lehetnek jelen a budapesti konferencián.

A bemutatóra olyan vállalkozásoknak érdemes nevezni, amelyek az elmúlt 3 évben kifejlesztett prototípus segítségével bizonyítani tudják, projektjük nemzetközi szinten is érdeklődést válthat ki.

A kiállításra elsősorban a következő területekről várják az innovációkat:

  • mobiltechnológiák, 3D-nyomtatás,
  • M2M (machine to machine – gépek közötti) kommunikáció, okoshálózatok,
  • biotechnológia,
  • internetes biztonság, pénzügyi folyamatok,
  • közlekedés, robottechnológia,
  • nagyvállalati üzleti folyamatok.

Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs (ICT) területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése. Magyarország kezdetektől tagja a nemzetközi egyesületnek. 

A genfi székhelyű szervezet 193 tagállamában jelenleg közel 700 ágazati és társult tagja van. A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2008 óta rendezi meg minden évben a legnagyobb hazai IT-kiállítást.