Üzleti alkalmazásra fejleszt AR-szemüveget a Lenovo

Kapcsolódó cikkek

Üzleti alkalmazásra fejleszt AR-szemüveget a Lenovo

Üzleti alkalmazásra fejleszt AR-szemüveget a Lenovo

gyártás

2 perc

A kínai cég a nagyvállalati felhasználókban látja a kiterjesztett valóság jövőjét. Legalábbis erre utal, hogy az idei nemzetközi technológiai seregszemlén, a virtuális CES-en bejelentett új ThinkReality A3 erre a piacra készült.

Az AR-eszköz, amely valamikor az év közepétől lesz megvásárolható, kinézetében nem sokban tér el a többi között az Epson és a Microsoft hasonló fejlesztései által kijelölt iránytól.

Az áráról egyelőre nincsenek információk, ami nem meglepő, hiszen egy kifejezetten a vállalati szférának szánt, egyedi árazású eszközről van szó.

A Qualcomm Snapdragon XR, kifejezetten az AR- és VR-eszközökhöz tervezett processzorával felszerelt headset felbontása 1080p.

Páros fish-eye kamera követi a felhasználó mozgását, a szemüvegkeretben elhelyezett, 8 megapixeles RGB kamera távolról figyeli a környezetet, szemenként pedig egy-egy félig átlátszó full HD kijelzőről olvashatók le az információk.

Beépített hangszóró és mikrofon könnyíti meg a másokkal való kapcsolattartást. Az eszköz önállóan nem működik, szükség van hozzá egy PC-re vagy a szintén a Lenovóhoz tartozó Motorola okostelefonra, ehhez USB-C-n keresztül kapcsolódik.

A szemüveg a vállalat tavaly bejelentett kiterjesztett valóság eszközének, a szintén a ThinkReality platformon működő A6-nak a sikeresebb jellemzőit igyekszik kihasználni. Annál azonban lényegesen kisebb és könnyebb. Emiatt hagyhatták el róla a tervezők a fejpántot, így adva neki tradicionálisabb szemüvegformát.

A Lenovo az A3 helyét például a gyárakban, laboratóriumokban, üzletekben, kórházakban látja. Ígéreteik szerint a platformon helyet kapó applikációk révén könnyebbé válik a távoli segítségnyújtás, az irányított munkafolyamatok vagy a 3D vizualizáció.

Arra számítanak, hogy a könnyű, rugalmas és méretezhető eszközzel a mindennapokban növelhető a termelékenység és a biztonság, miközben csökken a hibák előfordulása.

Forrás: