Virtuális asszisztens: Alexa folytatja a hódító hadjáratot

Virtuális asszisztens: Alexa folytatja a hódító hadjáratot

Virtuális asszisztens: Alexa folytatja a hódító hadjáratot

gyártás

2 perc

A Motorola nemrég bejelentette, hogy partneri megállapodást köt az Amazon elektronikus kereskedelmi óriással. Az együttműködés jegyében az Alexa hangutasítással irányítható asszisztens a jövőben megtalálható lesz a legtöbb Motorola készülékben is.

„Az év folyamán megvalósul az Alexa technológia és a Motorola telefonok integrációja. Ezentúl a felhasználóknak nem kell majd semmilyen gombot megnyomni vagy feloldani a telefon képernyőjének zárolását – elegendő lesz hangutasításokat kiadni, amikor a készülék a közelben van” – foglalta össze az új egyezség előnyeit a telefongyártó termékfejlesztésért felelős globális alelnöke. 

Dan Dery a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress-en (MWC) tartott sajtókonferencián ecsetelte a partnerség gyakorlati vetületeit. Az alelnök hangsúlyozta, hogy a technológia várhatóan a legtöbb készülékben megtalálható lesz. 

Az Amazon termékfelelőse, Jon Kirk kiemelte, hogy egyre növekszik azoknak a partnerségi megállapodásoknak a száma, amelyeket harmadik felekkel kötnek. A szakértő egyben azt is hozzátette, hogy az Amazon Alexa virtuális asszisztens most már több mint tízezer hangvezérelt alkalmazással rendelkezik, amely elsősorban a független fejlesztők érdeme. A hangalapú programozási felület elérhetővé tételével ugyanis a vállalat jócskán kibővítette a készülék funkcióit. 

A termékfelelős elmondása szerint az együttműködés megfelelően illeszkedik a vállalatuk eddigi víziójához a szolgáltatás minőségének javításával kapcsolatban. Jon Kirk emellett kitért a hangutasítással működő technológia lendületes fejődésére, és azt is elárulta, hogy az Amazon a jövőben több választási lehetőséget szeretne kínálni azoknak, akik szeretnék felhasználni a virtuális asszisztens funkcióit. 

Érdemes megemlíteni, hogy a Motorola nem az első olyan cég, mely azt tervezi, hogy az okostelefonjaira feltölti az Alexát; a CES szakmai kiállításon a Huawei is hasonló fejlesztést helyezett kilátásba, elsősorban az egyik amerikai piacra tervezett, középkategóriás mobilkészüléke esetében.   

Forrás: TechCrunch