Zseniális ötlet az önjáró bőrönd

Zseniális ötlet az önjáró bőrönd

Zseniális ötlet az önjáró bőrönd

gyártás

4 perc

Tipikus reptéri problémát orvosol a hop! névre keresztelt fejlesztés.

A bőröndöt nem kell cipelni, hanem az követi Önt – ehhez a speciális poggyászon kívül okostelefonra és Bluetooth-kapcsolatra van szükség.

Ahogy a videón is látszik, a bőrönd oldalfalába három apró adóvevőt építettek. Ezek mindegyike függetlenül kommunikál az okostelefonra letölthető alkalmazással. A három távolság alapján a beépített processzor pontosan ki tudja számolni, hogy hol is van hozzá képest a telefon, és elindul abba az irányba.

Az okos poggyász „lánctalpak” segítségével tud gurulni és kanyarodni, sőt még smst is küld a tulajdonosnak abban az esetben, ha "elveszítik egymást".

A cél a szokásos: minél könnyebben és minél nagyobb biztonsággal lehessen minél több súlyt cipelni az utazások során (ennek csak a különböző díjak szabnak határt).

Nem lennénk meglepődve, ha az újítás a jövő poggyászainak alapfunkciója lenne, hasonlóan a bőröndökre szerelt kerekekhez.

A hop! egyelőre még csak prototípus, és lehet még rajta csiszolni, de szívesen megnéznénk egy olyan repteret, ahol már tömegesen araszolnak az utasokat követő robotbőröndök.

A fejlesztők két éve mutatták be az innovációt, jelenleg csend van körülöttük. De a Dolgok Internete (IoT) várható robbanásszerű fejlődésével valószínűleg előremozdulnak az ehhez hasonló fejlesztések is.