Digitális Agrár Stratégia: hol tart a magyar mezőgazdaság?

Kapcsolódó cikkek

Digitális Agrár Stratégia: hol tart a magyar mezőgazdaság?

Digitális Agrár Stratégia: így növelhető a hazai agrárszektor teljesítménye

IoT Podcast

1 perc

Három éve készült el a mezőgazdaság digitalizációjával foglalkozó koncepció, amit elsőként az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége tett le az asztalra.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A Digitális Agrár Stratégia (DAS) legfőbb célja az ágazat digitalizációjának előmozdítása, hatékonyságának növelése, amit elsősorban a termelők digitális kompetenciáinak és ismereteinek fejlesztésével, illetve a korszerű mezőgazdasági technológiák alkalmazásával ér el.

Az IoT Zóna műsorban az azóta történt módosításokról és a legújabb trendekről is beszélt az IVSZ agrárinformatikai csoportjának vezetője. Varga Péter elmondta: a piac is jelentősen változott az utóbbi években, a „lopakodó” beruházások helyett már az látható, hogy nem lehet olyan fejlesztést kapni, amiben ne lenne valamilyen digitális megoldás.

A legnagyobb változásként azt említette, hogy a kormány elfogadta ezt az agrárstratégiát. Ennek most készül az intézkedési terve, amelyhez források is fognak társulni. Az IVSZ oldalán olvasható adatok szerint a Digitális Jólét Program részét képező DAS a következő 3-5 évben 300 milliárd forinttal növelheti a hazai mezőgazdaság teljesítményét.

Hallgassa meg a Trend FM műsorát!