Egyre okosabbak a Bridgestone gyárai

Kapcsolódó cikkek

Egyre okosabbak a Bridgestone gyárai

Egyre okosabbak a Bridgestone gyárai

IoT Podcast

1 perc

Az abroncsgyártó vállalat 36 millió eurót áldoz arra, hogy nyolc európai üzemében még hatékonyabban, energiabarát módon termelhessen.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A tatabányai egység második a fejlesztési sorban, ahol el fogják majd indítani az okosenergia (Smart Energy) rendszert. A Bridgestone célja, hogy azonos dolgozói létszám mellett, 10%-kal kisebb energiafelhasználással 2021-re évi 7,2 millió darab abroncsra növelje termelését.

A gyártásban az is a célok között szerepel, hogy olyan platformot hoznak létre, amelyhez mindenféle technológiájú berendezés tud csatlakozni. Ezáltal a platform hatalmas adatmennyiséget tud egy helyen összegyűjteni, ami az elemzéseket és a döntéshozatalt is jelentősen támogathatja.

A műsorban szó volt arról is, hogy az abroncsgyártást több száz szenzor monitorozza, és egy-egy késztermékről 700 MB-nyi adatot gyűjtenek, ami 4 terabájtnyi adatot jelent naponta.

Aba Mihály főmérnök azt is elmondta, hogy minden egyes abroncsnak készül digitális ikertestvére, így a konkrét terméket a digitális térben 100%-ban le tudják modellezni.

Az M2M Zóna adásában szó volt az Ipar 4.0 további előnyeiről a gyártás, az energetika és a minőségellenőrzés területén. Hallgassa meg a Trend FM műsorát!